Pelon ja ilon perillinen

 

Kuva on ohjelmasta Flinkkilä & Kellomäki ja tämän jakson nimi oli Pelon ja ilon perillinen. Katsoin ohjelman Areenasta, kun ystävä suositteli sitä, ja oli hyvä että katsoin. Haastateltavana on Anna Soudakova, joka muutti Pietarista Suomeen 8- vuotiaana. Erittäin viehättävä ja selkeäsanainen nainen. Suosittelen minäkin tätä nyt katsottavaksi. Saattaa moni asia avautua ihan eri tavalla.

Olen varmaan ennenkin kirjoittanut siitä, että vaikka Venäjän iso P nyt tekee ihmisoikeusrikkomuksia oikein urakalla, ja siinä ei tosiaan ole mitään hyväksyttävää, niin silti en taivu siihen, että ryhtyisin ryssittelemään jokaista Venäjän kansalaista. Enhän nimittele kaikkia saksalaisiakaan natseiksi. Eihän jokainen suomalainenkaan ole samanlainen vaan olemme kaikki yksilöitä.

Monihan kritisoi sitä, että miksi Venäjän kansa alistuu. No, jokainen vähänkin historiaa lukenut kyllä tietänee, miten toisinajattelijoille tuossa maassa on käynyt. Ja käy yhä. Huonosti. On varmaan helppo huudella sieltä sohvan nurkasta mielipiteitä naapurimaasta, mutta kuinkahan moni meistä olisi valmis uhraamaan oman ja läheistensä hengen taistellakseen diktatuuria vastaan? Luulenpa, että suurin osa valitsee vaikenemisen tien. Soudakovakin sanoi haastattelussa, että valtaapitävillä on se asenne, että kansa on tyhmää ja siksi se valta on vain muutamien käsissä. Demokratiaa ei siis ole. Ja onhan siellä tietysti niitä oikeasti tyhmiä ja tietämättömiä, jotka uskovat maan tiedotusvälineistä suolletun propagandan. Silti uskon, että suurin osa tiedostaa sen, miten asiat todellisuudessa ovat.

Täytyy kyllä sanoa, että ehkä juuri demokratian puutteen ja ihmisoikeuksien puutteen vuoksi naapurimaassa on aina päässeet mielipuolet valtaan. Ei Stalininkaan tekemistä massamurhista ole kovin kauaa aikaa. Ja nyt on tämä sairas iso P, joka tuntuu ajattelevan, että koska kuolee itsekin pian syöpään, niin koko muu maailma saa kuolla mukana.

Sodassa ei ole koskaan voittajia.

(Eilen katsoin ohjelmaa myös fasisti Benito Mussolinista (1883-1945). Täysi mielipuoli hänkin, mutta täysi peluri, joka osasi teeskennellä oikeassa seurassa ja sai karismallaan ihmiset pauloihinsa, ja sitten olikin jo liian myöhäistä.  Nykyään häntä kai kuvailtaisiin narsistiksi. Hän perusti Italiaan yksipuoluediktatuurin. Ihan sivuhuomiona: Mussolini oli tietojen mukaan 169 cm pitkä. Muita pätkiä ovat myös iso P sekä Hitler. Onko sattumaa, että pikku-ukoista kehittyy usein luonnevikaisia yksinvaltiaita? Toivottavasti.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H