Oma kanta

 

Luin Omakannasta tietojani. Sairaanhoitaja, jonka kanssa olen siis käynyt keskustelemassa tämän syksyn ajan, oli kirjoittanut että "On tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen". No jaa. Ehkä vähän liioittelua, mutta ehkä just sinä päivänä olin tyytyväinen. 

Sairastuin siis keväällä jonkinlaiseen alakuloon, jonka toinen nimi on masennus. Mikään ei vaan tuntunut miltään ja värit katosivat maailmastani. Nyt on ehkä sellainen neutraalimpi olo. Silti haluan vielä jossain kohtaa jatkaa sitä keskustelemassa käymistä, vaikka nyt ollaankin ikäänkuin lopetettu se, ja sovittiin että joku soittaa minulle joulukuussa ja katsotaan sitten, mikä on tilanne. Lisäksi haluan käydä vielä Rosenterapiassakin, mutta koska yhden kerran hinta on 70 eur, niin siellä en pysty alvariinsa laukkaamaan.

Päiviäni on täyttänyt pentukoiran kanssa touhuaminen (lenkillä 3 kertaa päivässä), lukeminen, elokuvat, somemaailma ja tämä blogin kirjoittaminen. Tietysti teen ruokaa lähes joka päivä, koska kotona asuu vielä pahnanpohjimmainen ja mies. Ja käyn tietysti kuoroharkoissa. Nauratti, kun juttelin tauolla kuorolaisten kanssa. He siis laulaneet vuosikymmeniä eri kuoroissa. Kertoivat kaikista hienoista konserteista ja teatteriesityksistä, joissa ovat käyneet. Itse kerroin käyneeni elokuvissa. No, minustakin tulee jossain vaiheessa vauhdikas kulttuurimummo. Ja kuorolaiset ovat olleet tosi mukavia ja ottaneet minut avosylin joukkoonsa.

En koe olevani vielä mitenkään työkykyinen, toisaalta se johtunee myös siitä, että mikään ei kiinnosta nyt riittävästi. Ja omasta mielestä olen jo työurani suurelta osin tehnytkin. 

Ensi viikolla näkyy taas hiukan enemmän valoa tunnelin päässä, kun menen pitkään odottamaani silmäleikkaukseen. Nykyäänhän en esim pysty ajamaan autoa lainkaan iltaisin.

Olen viime aikoina pohtinut taas sitäkin että millainen työleiri tämä vanha omakotitalo onkaan. Varsinkin, kun remontoidaan hartiapankkilaisina. Jos kulttuurimummojen rahat menee reissuihin ja teatterimatkoihin, niin meillä menee remontointiin. Tähän on tultava muutos. Eurojackpot on taas vetämässä. Tässä asiassa raha tosiaan tekisi onnelliseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H