Kiinteistövero

 

Juuri äskein luin Iltiksestä, että suurella osalla kiinteistöverovelvollisia on tämä kiinteistöveron ensimmäinen erä maksamatta. Ja että viivästyskorko lähtee juoksemaan heti eräpäivästä, joka oli siis 8.8.

Jokaikinen vuosi ainakin itsellä se kiinteistöveron maksu on myöhässä. Usein se on lopulta otettu automaattisesti veronpalautuksista. Ainakin minulle sekä lasku että kiinteistötiedote tulee aina paperiversiona, ja sitten se lasku hautautuu jonnekin lipaston uumeniin. Se tiedote nimittäin tuli jo tämän vuoden maaliskuussa.

Onneksi nyt sitten selasin puhelinta ja löytyi tämä Iltiksen juttu aiheesta. Maksoin äsken. Vain 7 päivää myöhässä,

Kommentit

  1. Iltiksen lukemisesta on usein yllättäviä hyötynäkökohtia;)

    VastaaPoista
  2. Minä varaudun joka kerta väkevään kokemukseen, kun saan postia verottajalta. Kaikki maksettavat kannattaa ajoittaa maksuun viimeistään eräpäivänä, etteivät ne jää kuleksimaan mihinkään. Kun k-veroa pitää maksaa neljä kertaa (2x2kpl), niin aloitan niiden makselemisen heti keväällä, kun ne tulee. Kun ne kuitenkin on maksettava. Ei se haittaa, vaikka niitä maksaa etukäteenkin. Menee hyvään tarkoitukseen ;) ja verottaja taputtaa suuria karvaisia käsiään. Kerran maksoin yhden erän vahingossa kahteen kertaan ja verottaja yllätti: palautti sen ylimääräisen parissa päivässä ihan pyytämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitäisi pyrkiä samaan täsmällisyyteen itsekin. Itsekin huomannut, että nykyään sen pelottavan verokarhun takaa löytyy usein ihan inhimillinen asiakaspalvelija.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H