Kolmas kerta


 Kolmas rokote on nyt otettu. Minulla ei ole mitään mahdotonta koronahysteriaa päällä, ja tämän rokotteen otin lähinnä siksi, että jospa tässä pääsisi reissuunkin joskus, ja noudattamalla säntillisesti ohjeita se ehkä onnistuu helpommin.

Ymmärrän kyllä melko hyvin niitäkin, jotka kokevat rokotteen ottamisen pakotteena. Täytyy myöntää, että itsekin olin silloin koronaepidemian alkumetreillä sitä mieltä, että tämä voisi hyvinkin olla jokin lääkeyritysten lanseeraama konsti rikastua. En väitä, ettenkö luottaisi länsimaiseen lääketieteeseen, mutta jotenkin ei mene tajuntaan se, että jos esim polio- ja isorokkorokotteiden kehittelyssä meni aikoinaan vuosia (näin ainakin luulen), niin miten ihmeessä näin nopeasti saatiin kehitettyä tähän koronaan sopiva  rokote? Ja onko tästä apua? Niin ristiriitaista infoa sataa useasta eri lähteestä.

On kyllä harmillista, että tämä asia on saanut kansakuntaa jakautumaan kahteen leiriin. Osa puoltaa rokotteita, osa kokee ne turhina ja jopa uhkana. Monenmoisiin salaliittoteorioihin on helppo lähteä mukaan, varsinkin kun ne on uskottavasti esitetty. Ja kyllähän fiksu ihminen tarkastelee asioita useammalta kuin yhdeltä kantilta.

Eipä tämä pandemia ole mikään uusi juttu. Eikä maskisuosituksekaan. Katsoin jokin aika sitten mielenkiintoisen dokumentin espanjantaudista. Sehän riehui 1918-1920, ja oli siis tappava influenssa. Jälkitautina mm keuhkokuume. Ihmisiä kuoli kymmeniä miljoonia ko. tautiin, Suomessakin noin 20000 ihmistä. Ja tautia onnistuttiin levittämään juuri siten, että matkustettiin laivoilla eri maihin ja altistettiin näin ihmisiä taudille, Ohjelma löytyy Areenasta hakusanalla Historia: Espanjantauti.

Summa summarum: päivä kerrallaan mennään ja toivotaan, että elämästä pikkuhiljaa taas häviäisi liiat rajoitukset. Ja toivottavasti vältymme mikrosirutukselta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seksi(ttömyys)

Viimeinen kesä

Terve mieli