Kotirauha


 Kuvassa Henri Matissen maalaus "Elämänilo". Katsoin dokumentin Matissesta ja inspiroiduin. Olen jo pitkään haaveillut, että ryhdyn piirtämään ja maalaamaan. Haluaisin luoda kuviksi tätä runsasta, sisäistä maailmaani. Olen siis aikoinaini saanut hiukan kuvataidekoulutustakin, ja piirtänyt elävää mallia jne. Ajattelin, että en silti pyrkisi noudattamaan mitään sääntöjä tai edes pyrkimään täydellisyyteen, eli täydellisiin mittasuhteisiin ja muuhun, vaan tosiaan ammentaisin sieltä omista haaveista ja mielikuvista, ehkä hiukan naivismin kautta. Olenhan tarkkailija luonteeltani, ja pistän usein merkille elämän pieniä vivahtaita. Luulen, egttä aiheet eivät lopu ihan heti kesken :) Nyt pitäisi vain aloittaa. Jostakin. Olkoon se vaikka aluksi pientä piirtelyä.

Tämä talvi ja oikeastaan joka talvi minulle tapahtuu se, että haluaisin vain olla kotona. Tehdä ruokaa, lukea ja katsoa sarjoja. Ja nyt kävi niin "onnellisesti", että tämä on ollut arkipäivääni reilun kuukauden. Sairastuin sellaiseen silmäsairauteen, joka siis toivottavasti paranee, mutta hitaasti. Joten en ole voinut olla nyt töissä. En pysty ajamaan autoa, en varsinkaan hämärässä ja en näe tarkasti kuin lähelle.

Tämä kotirauha on tuonut siis jotain uutta ja hyvääkin, ja toivon että sen kautta löydän tavan elää omannäköistä elämää, ei vain yhteiskunnan vaatimusten mukaista.

Kommentit

  1. Kiva, kun olet alkanut kirjoittaa enemmän postauksiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska olen ollut nyt enemmän vapaalla. Työelämässä kun ei oikein jaksa muuta työpäivän jälkeen kuin raahautua kotiin🙂

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023