Paluu arkeen

 

Loma oli hyvä ja tuli tarpeeseen. Aurinko paistoi joka päivä lähes pilvettömältä taivaalta ja parhaimmillaan lämpötila oli yli + 30 astetta päivisin.

Päivät sujuivat leppoisasti. Välillä käveltiin jossain, välillä käytiin hillitysti shoppailemassa. Yhden kirjankin sain luettua loppuun. Se oli kirjaston poistohyllystä ja melko huono, joten heitin sen luettuani pois.

Meillä oli All inclusive, ja täytyy sanoa, etten muista, koska olisin viimeksi syönyt yhteen pötköön niin kasvisvoittoisesti ja monipuolisesti kuin nyt tein.

Allasbaarin antimistakin nautittiin välillä. Toki onnistuimme myös vähän polttamaan ihoamme, mutta ei pahasti. Huoneistoomme kuului myös ns vilvoitteluallas. Siinä oli kyllä klooria niin tuju määrä, että eräs hopeiseksi luulemani rannekorunikin tummui huomattavasti.

Hotellissa ei ollut lainkaan lapsiperheitä, koska siellä oli ikäraja, eli alle 16-vuotiaille ei ollut sijaa majatalossa. Niskaan ei siis hyppinyt altaillakaan terhakoita pilttejä. Meidän lisäksi hotellissa oli vain muutama suomalainen. Suomalaiset huomaa siitäkin, että me törötämme melko hillittyinä omissa oloissamme, kun taas tanskalaiset ja ruotsalaiset viihtyvän isoissa porukoissa ja puhuvat kaiken huutaen.

Vaatevarastoa pakkasin mukaan melko sopivasti, vain pari vaatetta jäi käyttämättä. Koskaan ei meinaa muistaa, että ei kannata pakata mitään rypistyvää mukaan. Ostin paikanpäältä pari olkaimetonta hellemekkoa, rantasandaalit, yhden neuleponchon sekä tietty aloe vera- voiteita.

Ryhdyin matkalla pohtimaan, että tarvitsenko enää sitä masennuslääkettä, jota minulle syksyllä määrättiin. Jotenkin ei enää tuntunut täyttävän tehtäväänsä ja  niinpä sitten jätin sen kokonaan pois. Tiedän kyllä, ettei niitä saisi jättää pois ihan omin nokkineen, mutta tulin siihen tulokseen, että enhän voi niitä syödäkään kuukausitolkulla. Nyt kokeilen mennä näin. Aurinko ja henkinen vapaus taitaa olla parasta terapiaa.

Toki olen jo aiheuttanut itselleni ahdistusta sillä, että lupauduin menemään vuorotteluvapaan sijaiseksi päiväkotiin. En osaa vielä sanoa, miten kehoni taas reagoi nukkumisrytmin sekoittamiseen. Ettei touhu menisi taas siihen, että herään aamuyöllä valvomaan. Mutta jos näin käy, niin valitsen sitten stressittömämmän vaihtoehdon olla ja elää.

Päätin myös, että jatkan taas terveellistä ruokavaliota ja kalorinlaskentaa. Aion olla timmimmässä kunnossa, kun seuraavan kerran lähden aurinkolomalle.

Nyt paluu arkeen. Pyykkikone ja kuivausrumpu olleet tänään lujilla. Autoon pitäisi tilata öljynvaihto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H