PC-hommia

 

(Kuvassa on ruutia)


Sain uuden tietokoneen. Tai oikeastaan se oli vähän käytetty ja hyväkuntoinen kierrätyskone. Eilen vein sekä tämän uuden koneen että entisen erääseen liikkeeseen, jossa pyynnöstäni siirrettiin kaikki tiedostot vanhasta uuteen. Ihan odotellessa.  Todella kätevää ja maksoi parikymppiä koko homma. Jos olisin itse ryhtynyt moiseen puuhaan, siitä ei olisi luultavasti tullut yhtään mitään. Paitsi tulta ja tulikivenkatkua.

 Joissain ihmisissä asuu joku ihmeellinen, sisäsyntyinen tekniikan ihmelapsi. Minussa ei. Minussa ei asu myöskään Ikea-huonekalujen kokoaja. Ei riitä kärsivällisyys eikä taidot. Toisaalta esimerkiksi älypuhelimen käytössä olen ihmeen näppärä ja osaan neuvoa välillä muitakin.

Kaikesta sähköisestä kehityksestä voi olla sekä iloinen että huolissaan. Nyky-yhteiskunnassa lähes kaikki tieto kulkee sähköisesti ja myös monet meitä koskevat tiedot ovat sähköisessä muodossa. Haavoittuvuuden riski on tuolloin suuri (vrt tietomurrot yms). Elämä on myös melko sekaisin, jos se puhelin katoaa tai varastetaan, jos kaikki pankkitoiminnot yms data on laitettu sinne. Vanha sananlaskukin sanoo, ettei kaikkia munia pitäisi laittaa yhteen koriin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

Tiistaina kuolen (dokumentti)