Lääkelaukku vs WA

 

Viime päivinä on keskusteltu julkisuudessa innokkaasti elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) Whatsapp-tilistä. Sieltä oli yllättäen lähetetty meemi, jossa pilkattiin pääministeri Sanna Marinia (sd) ja kansanedustaja Matias Mäkystä (sd). Viesti oli lähetetty Lintilän eduskuntanumerosta.

Viestin lähettämisen aikoihin Lintilä oli kertomansa mukaan illallisella ja puhelin takin taskussa. Ilmeisesti sitten päällystakin taskussa. Aluksi hän olikin vahvasti sitä mieltä, että hänen Whatsapp- tilinsä on kaapattu. Myöhemmin hän totesi, että ei olisi kannattanut käyttää liian  vahvaa puheenvuoroa tietoturvan aukoista tai kaappauksesta. Nyt hän kertoo, että vaikkei tiliä ole kaapattu, niin sen rinnakkaiskäyttöä ei voida sulkea pois.

Jotenkin tuli väistämättä mieleen muutaman vuosikymmenen takainen episodi, kun piiloteltiin vuoden 2001 Lahden MM-hiihdon dopingsotkuja. Tuolloin eräs lääkelaukku "unohtui" kohtalokkain seurauksin Ala-Tikkurilan Shellille. Tuolloin kuusi hiihtäjää kärähti Hemohesistä, jolla peitetään epohormonin käyttöä. Laukun jäljille pääsi muuten Madventures ja Docventures- ohjelmista tuttu Riku Rantala, joka oli tuolloin HS:n rikostoimittaja.

Toki tuo dopingsotku oli oikeasti vakava, mutta molempia sotkuja yhdistää jonkinasteinen salailu ja totuuden muuntelu.

Ihan oikeastiko sinänsä harmittoman meemin lähettäminen tai ei lähettäminen saa aikaisiksi näin suuren sirkuksen? Kyllä. Eilen tuli televisiosta tiedotustilaisuutta aiheen ympäriltä ja myös haastateltiin Lintilän puoluetovereita. Keskustan pj Annika Saarikko sekä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja vakuuttelivat tv-kameroiden edessä uskovansa Lintilän sanaan.

Juttu tuntuu paisuvan kuin pullataikina. Lintilä olisi selvinnyt helpommalla, kun ei olisi sortunut selittelyyn. Olisi esittänyt tietämätöntä eikä edes ryhtynyt munaamaan itseään kökköselityksillä. Eduskunta voisi käyttää aikaa ihan oikeisiinkin ongelmiin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H