Sim-kortin vaihto

 

Vaihdoin puhelinoperaattoria. Entinenkin oli ihan ok, mutta alkoi harmittaa, kun hinta pompsahteli tasaisesti ylöspäin, vaikka itse palveluissa ei muuttunut mikään. Toki tiedän, etä viimeistään vuoden kuluttua tämän uudenkin operaattorin hinta pompsahtaa, mutta nautitaan nyt hetki edullisemmasta hinnasta. Lisäksi kauppaan kuului 50 euron lahjakortti.

Sim-kortin vaihtamiseen tarvitaan sellainen tietyntyyppinen, neulamainen apuväline. Jota minulla ei tietankään ollut, koska olen jo heittänyt huitin tuuttiin paketin, jossa puhelimeni ostin ehkä kaksi vuotta sitten ja jossa se tikkumainen apuväline mahdollisesti oli. 


(Ylläoleva kuva on Mobiilitukun mainosesta. Näitä tikkuja saa siis myös tilaamalla.)

Taas meinasi mennä hermo. Vanhaan hyvään aikaan Sim-kortti vaihdettiin helpommin. Avattiin vaan pieni luukku puhelimen takaa käsin ja vaihdettiin kortti. Ihan oikeasti: kuinka moni meistä säilöö sitä oikeanlaista apuvälinettä kotonaan, jos on vuosia väliä, että vaihtaa sitä Sim-korttia?? Nyt puhelimen(Samsung, android) sivussa on pienenpieni reikä, johon se neula tökätään, jolloin se pieni luukku aukeaa. JOS aukeaa.Sanomattakin on  selvää, että minun nuppineulantyöskentelyni ei tuottanut kuin tuskanhien, mutta onneksi perheen kärsivällisempi jäsen sai sen auki. 

Onneksi en ole ammattirikollinen, jäisi moni prepaid-liittymä käsissäni toimimatta ja rikos saattamatta loppuun.. Niin, jos joku ei tiedä, niin rikolliset käyttävät kuulemma prepaid-liittymiä, joita ei ainakaan ennen pystynyt jäljittämään. Hehän saattoivat heittää heti roskiin sen kortin, kun oli soitettu se dramaattinen lunnasvaatimuspuhelu.

Mutta puhelinten suunnittelijoille sellaisia terveisiä, että älkää keksikö liian monimutkaisia systeemejä niihin kännyköihin ja älypuhelimiin. Kiitos.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023