Elämänkoululaiset fb:ssa

 

Kuvassa sulkasatoinen kana .

Aika harvoin tulee enää osallistuttua erilaisten ryhmien fb-keskusteluihin, koska tuntuu, että on aiheena sitten vaikka viherkasvit tai neuleet, niin touhu menee usein väittelyksi. Outoa. Ja usein ne, jotka kärkkäimmin osallistuvat ja keskustelevat ainoastaan päätään aukomalla, ovat ensimmäisten joukossa uhkailemassa kunnianloukkaussyytteillä heti, jos joku on vahvasti eri mieltä.

Olen ollut monta vuotta eräässä oman ikäluokkani fb-ryhmässä. Useimmiten käyn vain lukemassa. Eräänä päivänä joku oli kirjoittanut siitä, että lapsensa täyttää muutaman päivän kuluttua 18 vuotta, ja hakee nyt henkilötodistusta. Ketjun  aloittaja, joka ilmeisesti on eronnut, niin äimisteli sitä, että lapsi ei saa sitä henkilötodistusta jos ei ole myös isän suostumusta. 

Jälleen kerran iso osa näistä elämänkoululaisista ymmärsi kysymyksen ihan väärin, ja sitten alettiin kiistelemään siitä, että miksi ollaan niin tarkkoja. Toki onkin hyvä perustelu se, että juuri siksi, ettei tule vaikka tilannetta, että toinen vanhempi yrittää kuljettaa lapsen ulkomaille ilman toisen vanhemman suostumusta. 

Erehdyin ihmettelemään, että onpa tarkkaa, kun lapsi kumminkin on muutaman päivän päästä täysi-ikäinen (toki olisi kai päässyt helpoimmalla, kun olisi haettu se henkilökortti vasta sinä päivänä, kun on oikeasti täysi-ikäinen). Joku alkoi sitten ohjeistaa minua, että juu, hyvä se on, että ollaan tarkkoja, ettei tule väärinkäytöksiä. Ööööö....no se syntymäaika nyt kumminkin on ja pysyy samana siinä paperissa, joten mistähän väärinkäytöksistä  nyt on kyse? Itse asiassa minua kiinnosti se, että onkohan paljon sellaista, että toinen vanhempi (yhteishuoltajuustapauksissa) ihan kiusallaan jättää suostumatta allekirjoittamaan yhteistä lasta koskevia papereita, ja jos on, niin mikä idea on takana. Siihen ei kukaan ottanut kantaa.

Omat lapset ovat hankkineet sen henkilökortin jo teini-iässä. Ja sillähän pystyy myös matkustamaan tiettyihin maihin. Ja ajokortti ei ole enää virallinen henkilötodistus. Jota en muuten tajua sitäkään. Poliisin myöntämä, kuten passikin. Mikä tekee ajokortista ei-kelvollisen paperin henkilöllisyyden todistamiseksi?

No, en jäänyt seuraamaan, miten se ryhmän henkilötodistus-keskustelu päättyi, mutta sen sijaan seurasin, kun eräs ryhmän nainen, joka viime aikoina on laittanut itsestään paljon kuvia ja hauskoja tekstejä, niin laittoi uuden kuvan. Sai paljon positiivisia kommentteja, mutta eräs nainen siellä sitten pahastui moisesta ja kirjoitti että "tiedät itsekin olevasi sievä". Myöhemmin hän ilmoitti miten häntä ärsyttää naiset, jotka keräävät kehuja kuvillaan. Tämä kuvan laittanut nainen ehdotti tälle, että kannattaa laittaa hänet estoon, niin ei tarvitse ärsyyntyä enää. 

Samaan ketjuun vai oliko ihan toisaalle eräs toinen täti laittoi itsestään kuvan ja kertoi että ei ole meikannut kolmeenkymmeneen vuoteen, eikä ole omistanut harjaa eikä kampaakaan sitten 80-luvun ja jos ei tämmöisenä huumorintajuisena tääväsuuna kelpaa, niin olkoon kelpaamatta. Siistii :) Siinä on unelmavaimoainesta kyllä jo. Tai no, en tiedä, kenelle nyt kenenkään pitäisi erityisesti "kelvata"

Sellaista. Usein tuntuu, että ei kannattaisi niin kauheasti kantaa huolta nuorten käytöksestä. Heistä suurin osa on hyvin fiksuja, toisin kuin eri keskusteluissa huutelevat keski-ikäiset tai sen ylittäneet tädit.

Kommentit

  1. Kaikenlainen huutelu ja pikkuasioihin takertuminen on joillekin elämäntapa. Saavat siitä kai jotain energiaa. Ei niitä alaikäisen asioiden hoitamiseen liittyviä käytäntöjä (lue: lakeja) ole huvikseen laadittu. Juuri tuosta syystä, minkä mainitsit. Ja monesta muusta, mitä tavantallaaja ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Ja kyllä, monilla tulevilla ja nykyisillä eropareilla on nautintona tehdä kaikkea mahdollista kiusaa toiselle osapuolelle ja he juuri tietävät nämä kaikki koukerot, miten se onnistuu. Valitettavasti siinä vaan on sitten välikappaleena ja kärsijänä se lapsi/lapset, jolla ei ole osaa eikä arpaa mihinkään. Siinä saavat sitten parisuhteen mallia vanhemmiltaan. Olen tämän nähnyt omassa työssäni. Jotkut toimet ovat olleet oikein huippuunsa viritettyjä. Onneksi ei enää tarvitse olla sellaisten kanssa tekemisissä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023