A man called Otto

 

Kävin eilen katsomassa elokuvan nimeltä "A man called Otto". Filmi kertoo kontrollifriikista, leskeksi jääneestä Otto Andersonista, joka on varsinainen mörrimöykky. Naapuriin muuttaa perheensä kanssa eloisa Marisol, ja alkukankeuksien jälkeen he, Otto ja Marisol, lähes ystävystyvät keskenään.

Otto yrittää muutamaan kertaan itsemurhaakin, mutta joka kerta toimitus onneksi keskeytyy ja lopulta Otto huomaakin taas haluavansa elää. Hän paikkaa jopa vanhoja ystävyyssuhteitaankin ja muutenkin muuttuu taas aktiiviseksi osaksi ympäröivää yhteiskuntaa. Hän on vahvasti mukana estämässä rahanahnetta rakennuttajaa ajamasta asukkaita tekosyiden varjolla pois kodeistaan.

Elokuva on draamakomedia, ja kyllä kyyneleetkin tuli silmiin pariin otteeseen. Pääosan esittäjä Tom Hanks oli loistava, kuten aina. Hän osaa olla uskottava vähäeleisellä tyylillään. Myös Marisolia esittävä Mariana Trevino oli roolissaan hyvä. Hän on temperamenttinen ja eloisa hahmo. Ei moitteen sijaa muillekaan näyttelijöille.

Elokuva oli melko tyypillinen tarina juoneltaan, eli kuvaus siitä, miten kärttyisän, työpaikkansa menettäneen, yli 60-vuotiaan  miehen elämä etenee totaalisesta yksinäisyydestä pikkuhiljaa parempaan suuntaan. Sellainen lämminhenkinen ja vähän opettavainenkin elokuva. Hämärästi muistan, että Clint Eastwoodikin on ollut pääosassa jossain samantyylisesä filmissä, jossa kiukkuisesta ukosta tulee kiva.

Liitän vielä tähän loppuun faktatietoa, joka löytyi Nytleffaan.fi Sivustolta:

Elokuvan on ohjannut Marc Forster (Finding Neverland – tarinan lähteillä) ja pääosissa nähdään Tom Hanks (PhiladelphiaForrest Gump, Cast Away - Tuuliajolla), Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) ja Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven). Elokuvan on käsikirjoittanut Oscar®-ehdokas David Magee (Paras sovitettu käsikirjoitus: Piin elämä, 2012 ja Finding Neverland – tarinan lähteillä, 2004) ja se perustuu Fredrik Backmanin kansainväliseen menestyskirjaan “Mies joka rakasti järjestystä”. Elokuva perustuu myös ruotsalaiseen elokuvaversioon, jonka käsikirjoitti ja ohjasi Hannes Holm. Elokuvan ovat tuottaneet Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman ja Fredrik Wikström Nicastro.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H