Linnan juhlat

 

Huomenna pidetään taas vuotuiset Linnan Juhlat. Nehän on peruttu parina viime vuotena koronan vuoksi, mutta nyt taas pääsee oikein pelipaikalle.

Tykkään kyllä katsoa lähetystä televisiosta ja varsinkin sitä kohtaa, jossa juhlaväki valuu jonossa kättelemään. Tosin tänä vuonna osa vieraista ei kai kättele koronariskin vuoksi, mutta todennäköisesti suurin osa. Eikä se kättely, mutta ne puvut, ne kiinnostavat aina. Ja kyllähän Linnan juhlat työllistää myös paljon ihmisiä, eli pukusuunnittelijoita, kampaajia, meikkaajia, taksikuskeja jne.

Siitä voidaan olla montaa mieltä, että onko oikein, että verorahoilla pääsee julkisesti juhlimaan ja näyttäytymään vain pieni kansanosa. Toisaalta tuollaiset "once in a lifetime"- juhlat ovat aika harvassa. Jos jotain muuttaisin, niin ehkä sen, että ei olisi niitä kiintiöjuhlijoita, jotka vuodesta toiseen kutsutaan, vaan esimerkiksi eduskunnasta pääsisi vain hallitus ja kansanedustajista ne, jotka valittu uusina eduskuntaan. Siis että jokainen heistä pääsisi vain kerran. Ehkä tuolloin ei tulisi sitä piiri-pieni-pyörii-vaikutelmaa eikä samat edustuspuolisot pyörisi siellä pukuineen ja naistenlehdissä vuodesta toiseen.

Se on ollut positiivista, että presidenttipari on raikastanut juhlia siten, että on sinne on kutsuttu niitä tavallisia ihmisiä, jotka pitävät tämän kansakunnan pyörät pyörimässä. 

Sotaveteraaneille pidetään tällä kertaa erillinen tilaisuus eri päivänäkin, ja se onkin hyvä, koska viimeisimmätkin heistä lähestyvät sadan vuoden ikää, joten liikkuminen ja jonottaminen ei ehkä ole enää kovin mukava kokemus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H