Unimaailma

 

Henri Rousseau 1910 "Dream". Unelma.

Eräs uni toistuu minulla vuodesta toiseen. Unessa asun talossa, jossa tiedän olevan myös yläkerran, jossa ei jostain syystä käydä lainkaan. Yläkerta on kokonaan kalustettu, siellä on mm useita makuuhuoneita. En tiedä, miksei siellä asuta tai miksen siis käytä koko taloa. Välillä käyn siellä yläkerrassa ja hypistelen siellä olevia tavaroita. Viime yön unessa taisin pohtia, että sinnehän voisi perustaa huoneistohotellin. Paikka unessa saattaa vaihtua, mutta teema pysyy samana eli käyttämätöntä tai jotenkin hylättyä tilaa. Joskus unessani on kokonaisia taloja tyhjillään. Kaikki ikäänkuin toimii, mutta sieltä on lähdetty ja jätetty kaikki sikseen.

Viime yön unessa oli sellaiset jyrkät portaat vintille, eikä ollut kunnon kaiteita, joista pitää kiinni, joten sanoin etten halua tulla sinne. Minulla on siis oikeassa elämässä korkeanpaikan pelko ja myös putoamisen pelko.

Aiemmin näin toistuvasti unta vainajista, jotka olivat olleet jo jonkin aikaa kuolleita, mutta heräsivätkin hetkeksi henkiin. Se oli tosi epämiellyttävää. Hyvin usein unessa oli edesmennyt äitini, joka unessa oli jotenkin elämän ja kuoleman rajatilassa.

Taas olisi Sigmund Freudilta kysyttävää :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H