Ruoka-asiaa

 

Olen nyt ottanut hyväksi tavaksi keittää aamuisin kaurapuuroa. Nimenosaan suurista hiutaleista, joissa paljonn ns. suutuntumaa. Haudutan puuroa sellaiset 15 minuuttia ja voi jessus kun voi olla hyvää. Laitan joukkoon yleensä hilloa ja myös raejuustoa, jos sattuu olemaan. Ja maitoa.

Lapsena söin usein ennen kouluunlähtöä puuroa, ja laitoin siihen ihanaan, kuumaan puuroon hienoasokeria ja myös voisilmän. Jossain vaiheessa se puuronsyönti sitten väheni ja muuttui Corn Flakes- lautasellisiksi.

Itsekin kuulun siihen naisryhmään, joka tuskailee sen ikuisen "pitäis pudottaa 5 kiloa"- asian kanssa. Alkanyt tympiä sekavat ravinto-ohjeet. Milloin mikäkin keto- tai pätkäpaastoruokailu pinnalla. Ymmärrän kyllä hyvien ja huonojen hiilihydraattien eron. Ja olen kokeillut ketodieettiä ja sillä saa kyllä painoa pois. Silti minusta ei ole siihen, että elämäntapani olisi hautaan saakka ketoruokavalio. Vaikka lihaa ja juustoja ja kaaliruokia sekä munia ihan mukava syödä ja nälkäkin pysyy loitolla, mutta siinä joutuu myös kieltäytymään monista ihanuuksista. Kuten voisarvet, monet jäätelöt, karkit ja cokikset ovat ehdoton ei. Lisäksi oli jotenkin hankalaa kyläilläkin, kun ei voinut syödä samaa mitä toiset.

Nyt olen sitten tullut siihen tulokseen itseni kanssa, että silloin syödään, kun on nälkä. Toki yritän yhä välttää eineksiä ja nauttia vain harvoin Hesen antimista.

Olkoon kohtuus ohjenuorani :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H