Parempi kuin muut


 Jotkut meistä kokevat olevansa parempia kuin muut. He eivät ehkä itse näe asiaa asiaa niin,. Ehkeivät huomaa lainkaan, kuinka nostavat itseään jalustalle. Kaikki heidän sanansa ja tekonsa kuitenkin näytävät luonteen todellisen puolen. Empatiaa riittää siihen asti, kun kaikki sujuu heidän toiveidensa mukaan. Jollei, lämpö vaihtuu totaalikylmyydeksi.

Näillä "parempi kuin muut"- henkilöillä on monta tapaa toimia. He ovat salailun ja vehkeilyn mestareita, mutta se kaikki puetaan näennäisen sivistyneeseen käytökseen. Jopa ystävällisyyteen He eivät jätä jälkiä. Enkä nyt tarkoita välttämättä jäljillä mitään väkivaltaa. Paitsi ehkä henkistä. He eivät jätä jälkiä, eli toimivat kuin ammattirikollinen, jota ei saada kiinni. He ovat myös mestareita muiden syyllistämisessä.

He rakastavat ihailun paisteessa olemista ja siksi se kulissien romahtaminen on pieni maailmanloppu. Näennäinen vapaamielisyys on pohjimmiltaan ahdasta ja ankaraakin sääntöjen noudattamista, ja vapaamielisyys on valloillaan vain silloin kun heille sopii. Tänään sopii, huomenna ei. Saippuamaista pälyilyä..

Näitä ihmisiä löytyy ihan joka paikasta ja ammattiryhmistä. Johtotehtävistä, uskontokunnista, perusperheistä. En jaksanut käyttää sanaa narsisti, koska se on kokenut inflaation, koska sitä sanaa on käytetty liikaa ja väärin. Sinäkin tunnet varmaan jonkun ko. lajityypin.

Kommentit

 1. Joka päivä koitan muistaa sanoa itselleni että kaikessa fiksuudessani olen silti määrättömän tyhmä;) Todellisuus on ilkeä kaveri jos sen jättää huomiotta. Kaikenlaiset mielensairaudet, -vinoumat, jne alkavat korostua nykyihmisen taudeissa. Kun fyysiset sairaudet kuten syövät, alkavat olla kohta selätetty niin nämä mielensairaudet ovat sellaisia että ei vain löydykään sitä nappia jonka ottamalla kaikki olisi taas hyvin.
  Jo se hiuksenhieno raja, onko kaveri totaalihullu vai liekö vain hieman eksentrinen persoona;) Lienen eksentrikko sopivalla määrällä mielenhullutuksia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa oon miettinyt ihan samaa, että nykyään noita vinksahduksia hulluuden puolelle pidetään ihan normitouhuna. Kylähulluus on kyllä ihan tervetullutta, mutta sivistykseen verhottu mielen pahuus on jopa pelottavaa.

   Poista
 2. Unohti yksi kommentti, postauksesi on suorastaan Excellent!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🙂🙂. Mä en ikinä paljoa luonnostelen, vaan kirjoitan siltä istumalta, kun asia pakko saada mielestä ulos.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023

Matalia maaliskuun energiatasoja