Somevaikuttajia


 Eräs uudehkoja ammatteja on somevaikuttaja. Kuvassa vertailun vuoksi Veikko Vennamo, joka oli aikansa (poliittinen)vaikuttaja monella tavalla, ja jos olisi elänyt someaikana, hän olisi taatusti herättänyt paljon tunteita ja kommentteja ja seuraajista ei olisi ollut pulaa silloinkaan. Unohdettua kansaa riittää yhä. 

On kyllä erikoista, että ihan tässä muutaman vuoden sisällä on somevaikuttajia ilmaantunut kuin sieniä sateella. Osa kirjoittaa ja vloggaa, osa keskittyy lähinnä oman lärvin ja vartalon esittelyyn. On kyllä oikeastaan ihmeellistä, että tästä kaikesta on oikeasti tullut iso bisnes. Kyse on sisällön tuottamisesta.

 Pitäisköhän itsekin oikein perehtyä asiaan? Voisinko minä olla sellainen somevaikuttaja, joka saisi tulojakin vaikkapa blogin kirjoittamisesta? 

Olisi pitänyt ehkä kumminkin aloittaa tämä blogin pito jonkun ammattilaisen kanssa eikä valita sitä tietä, joka oli helpoin saatavilla oleva. Alunperin minulla oli tässä ideana vain se, että voisi facen ulkopuolella kirjoittaa itselle tärkeistä asioista nimimerkin suojissa. Kun jotenkin alkoi kyllästyttää se fb-touhu, eli aina oli joku väärinymmärtäjä kimpussa. Eli tämä on ollut tietyllä tavalla päiväkirjan pitämistä anonyyminä. Somevaikuttamista, mutta harrastuspohjalta. Ideana ei ole ollut seuraajien määrä, vaan se, että saa asiat ulos omasta mielestä ja ehkä joku saa vertaistukeakin.

Kommentit

  1. Minä taasen aloin nauttia kirjoittamisesta ja kun tekstiä tulee niin onhan se jotenkin julkaistava;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi nauttiminen kirjoittamisesta on juu melko perusedellytys. Itsekin lapsesta saakka aukaissut suurimmat solmut kirjoittamalla.

      Poista
  2. Niin, ja itseilmaisu on huomattavasti selvempää paperilla. Kun puhun ja innostun niin monesti kuuntelija/t hukkaavat punaisen langan kun pompin sivuraiteille;) Hlökohtaisella tasollahan me kaikki olemme toisiimme vaikuttajia, olisiko se sitten elovaikuttaja? Me manipuloimme, psyykkaamme, viestimme toisillemme riippumatta ajattelemmeko sitä vai emme, alitajuista tiedonsiirtoa tapahtuu. Tiesitkö että sanallinen viestintä eli ihmisten välinen es. puhe käsittää vain 7% siitä koko viestinnästä jota välillämme tapahtuu? Aistitasolla ja alitajuisesti dataa virtaa huimasti kun toisiamme kohtaamme ja luulen että siksi meillä on se sähkökenttä ympärillämme. Se on jännää kun es. jalka amputoidaan polvesta alaspäin niin se sähkökenttä ei katoa eikä mene rikki, pysyy samana.
    Tämän hetkine tietotaso tällaisista asioista itsestämme jarruttaa kovin asioiden etenemistä sillä tuohan kuulostaa aivan sci-filtä, keksityltä ja ja ja.. mutta kun se nyt vaan on niin, sanoo tiede joka on niin kauan oikeassa kunnes joku tiedemies jonkin teorian todistaa vääräksi, sitten taas etsitään uusia kokonaisuuksia. Aloin taas jaaritella, heippa;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H