Muikkari


 Te-toimisto on uudistanut toimintatapojaan ja palkannut lisää henkilökuntaa työllisyyden edistämiseksi. Jos työnhakija on tottelematon, hän ei automaattisesti joudu heti karenssiin, vaan hänelle lähetetään muistutus.

Jos olet kirjoittanut työnhakusuunnitelmaasi, että sinulla on vaikkapa tilattuna paikkavahti, joka ilmoittaa avoimista työpaikoista, ja olet laittanut päivämääräksi vaikka että 11.5 asti tämä suunnitelma (kun pidemmäksi aikaa ei voinut laittaa, koska sivusto hyväksyy vain tietyn ajanjakson), ja sitten et muista jatkaa sitä päivämäärää 12.5, niin sinulle lähtee työkkäristä automaattisesti muistutus, jossa korostetaan velvollisuuksiasi työnhakijana. Sellainen kaksisivuinen paperi, jonka posti kantaa noin viikkoa myöhemmin kotiisi.

Herää vaan kysymys, että miksei sieltä työkkäristä SOITA se vastapalkattu työllisyyden edistäjä ja muistuta ystävällisesti? Onko se karenssilla uhkailu siis työn suola? Sekö edistää työllistymistä? Onko tullut pieneen mieleen, että nimenomaan taloudellinen ahdinko tai sen pelko ajaa ihmisiä masennuksen ja jopa itsemurhan partaalle?

On kuulemma ollut myös tapauksia, että keikkatöitä tekevää hoitoalan ihmistä on velvoitettu hakemaan kokoaikatyötä, vaikka tämä keikkailu on sopinut henkilön elämäntilanteeseen. Todella outoa. Varsinkin kun muistaa että esim kaikki kaupan alan työt taas ovat vain ja ainoastaan yleensä osa-aikaisia ja silläkään ei elä ilman tulonsiirtoja. Miksi eri asioita vaaditaan eri alan ihmisiltä? Mitähän niille sairaan- ja lähihoitajille aiotaan tehdä, jos uhatut joukkoirtisanoutumiset toteutuvat?

Edelleen suuntaus tuntuu olevan se, että työllisyyttä hoidetaan ruoskimalla työttömiä, vaikka pitäisi keskittyä työpaikkojen lisäämiseen. Plus että koulutettaisiin niille aloille väkeä, joissa oikeasti työvoimapula. Jotenkin ei kyllä olla edistytty lainkaan koko työvoimapolitiikassa. Eläkeiän jatkuva nostaminen ei todellakaan ole ratkaisu mihinkään. Ja ehkä tosiaan voitaisiin lopettaa se rahanjako maailmalle. Ehkä Italia voisi ottaa remonttirahansa ihan omasta pussista. Ja afrikkalaiset vähentää hiukan lisääntymistä, niin ei tarvitsisi niin paljon uusia kaivoprojekteja, joita on rahoitettu melkoisen tuloksettomasti vuosikymmeniä.

Muikkarin jälkeen tulee varmaan sitten jälkkäriä..

Muikkarin jälkeen tulee sitte

Kommentit

 1. Robotiikan ja muun korvatessa ihmisiä niin sanotuissa raskaissa ruumiillisissa töissä, ihmisten pitäisi alkaa kouluttautua yksityisyrittäjiksi. Pitää alkaa valmistaa tavaroita ja palveluja joita ne koneet ei tee ja joita rikkaammat ostaa. Yksilöity tuote joka myynnissä maailman laajuisesti, pitää löytää vain ne 20 tuhatta ostajaa joilla systeemi pyörii. Yhä enemmän tulevaisuudessa on näin että ihmistä ei tarvita enää töissä siellä perustuotannossa, bulkkituotteet virtaa tehtaasta ulos käsin koskematta. Myös kuljetus tulee automatisoitumaan, kaikki mahdollinen missä
  tarvitaan ihmistyövoimaa.
  Ihmisen osaksi jää suunnitella, visioida ja kädentaidollisille nuo erikoisuudet kutenpa vasikka hieno Marttiini-puukko. (Niistäkin osa tehdään jo koneistamalla, plääh).
  Vuodatus mutta kun ärsyttää että minä, ihan tavan pulliainen ilman mitään tohtoriuksia näen selvästi tämän asian tulevaisuuden ja TE-toimistoissa vaan pyöritellään ihmisiä vanhoilla systeemeillä vanhan systeemin tarpeisiin. prkl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Mutta ennen yrittäjyyteen kannustamista pitäisi muistaa muistuttaa aloittavaa yrittäjää mm siitä, että maksa itsellesi kunnon työeläkettä ennakkoon, ei vain sitä minimiä kuten moni tekee.
   Ja kohta 2: älä perusta toiminimeä, jollet halua olla koko henkilökohtaisella omaisuudellasi vastuussa kaikesta, jos tuleekin takapakkia. Perusta Oy.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seksi(ttömyys)

Keskaria näyttelevä psykologi ja muita tositarinoita elävästä elämästä

Alkoholi ja geenit