Rahan takii


 Meidän naapurissa asui vuosia eräs naishenkilö, josta olen mahdollisesti kertonut aiemminkin.(Ja olenkin, selasin vanhoja postauksia ja 30. marraskuuta 2020 olin kirjoittanut aiheesta otsikolla "Kyylät"). 

Sellainen kovaääninen komentoora, joka kailotti aina kuuluvasti pihallaan, että miten asiat on. Piti itseään jostain syystä vähän parempana  ihmisenä. Oli lyöttäytynyt kaverisuhteisiin yhden toisen naapurin kanssa, joka oli psykologi. Molemmilla oli sitten myös erityislapsia tai ainakin sitä läheltä liippaavia. 

Nämä kaksi tätiä ilmeisesti fantasioivat jostain kyläidyllistä, jossa kaikki kasvattavat kaikkien lapsia. Muuten hyvä, mutta tämä touhu alkoi olla sellaista, että nämä kaksi yrittivät määräillä, että kuka leikkii kenenkin kanssa. Jos joku naapurin lapsi ei ollut mieluinen, niin hänet lähetettiin leikeistä kotiin, kun paikalle pelmahti ns parempi ystävä. Suomeksi sanottuna touhu oli kuin aikuisten harjoittamaa koulukiusaamista. Heidän omissa lapsissa ei ollut koskaan mitään vikaa, tietenkään. Kaikkea katseltiin vaaleanpunaisten lasien läpi ja piirin ulkopuolelle jätettiin viileästi siihen sopimattomat, sekä aikuiset että lapset. Tilanne helpottui joltain osin, kun tämä komentoora ymmärsi muuttaa perheineen pois. Toki sekin auttoi, kun kaikkien lapset vanhenivat.

Eilen vähän googlettelin, ja kauhukseni huomasin, että tämä komentoora on saanut sosionomi-aikuisopinnot ilmeisesti loppuun ja perustanut yrityksen, jossa tarjoaa ohjausapua mm erityislapsien perheille, Näytin sivustoa psykiatrinen sairaanhoitaja- ystävälleni. Hän totesi että no huh huh, kaikella sitä yritetäänkin rahastaa ja kyllähän jotkut tuollaisesta ehkä ovat valmiita maksamaan. Tuo ei siis ole mikään Kelan listoilla oleva terapiapalvelu. Tultiin siihen tulokseen, että karma toiminee tässäkin tapauksessa, toivottavasti.

En silti voi olla sanomatta, että koin melkein huonovointisuutta, kun luin tämän komentooran yrityssivullaan  itsestään kirjoittamia kehuja. En osaa mitenkään ajatella, että miten henkilö, jolta puuttuu sosiaaliset taidot täysin ja jonka empatiakyky olematon, niin kuvittelee olevansa jotenkin auttajaainesta. Ilmeisesti raha edellä mennään tässä tapauksessa. Eipä ole ainoa laatuaan. Valitettavasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seksi(ttömyys)

Viimeinen kesä

Terve mieli