Karavaani ja kamelin selkä


 Otsikoksi piti tulla "koirat haukkuu ja karavaani kulkee", mutta googletellessa selvisikin, että alunperin karavaani on tarkoittanutkin kamelikaravaania eikä hevosvetoista mustalaisten liikkuvaa leiriä.

Tuli taas käytyä lukemassa nettikeskusteluja. Minusta on hyvä, jos ihminen omalla naamallaan on jotain mieltä ja seisoo sanojensa takana. Tai voi olla olemattakin omalla nimellä, mutta silloin pitää olla kritisoimatta muita ihmisiä ikävällä tavalla ja jos sen tekee, pitäisi kritisoida niin, että kohdetta tunnista.

Tohtori Höyhen on myös elämässään tehnyt omat munauksensa, eli ollut liian avoin ja kiihkeä ja aikoinaan yrittäjänä ollessa tuli melko suorasukaisesti reagoitua mm yrittäjän ongelmiin ja hankaliim yhteistyökumppaneihin ja asiakkaisiinkin. Olen kyllä itseni kanssa useasti vieläkin niistä asioista samaa mieltä, nyt vuosia myöhemmin.

No, karma toimii ja on armoton. Oli melko jäätävää saada palautetta niiltä ihmisiltä, joihin sanan säilä oli osunut. Verkostahan ei tosiaan katoa mikään. Eräs asia kyllä otti myös päähän: siellä oli myös keskusteluissa selkeää mustamaalaamista. Kirjoituksista huomasi, että nimimerkin taakse piiloutunut henkilö ei koskaan ollut asioinut kanssani eikä tuntenut yritystäni. Joku muu syy vihaan ja kommentointiin oli. Toki siellä oli myös paljon asiallisia ja positiivisia kommentoijia. Mutta tietenkin ne ikävät jäävät takaraivoon vaivaamaan. 

Sitten tulin järkiini. Kaikesta on jo toistakymmentä vuotta. Mitään entisestä yrittäjyydestä ei ole jäljellä. Se on historiaa ja enimmäkseen se oli opettavaista ja hyvää aikaa. Enkä ollut kauhean väärässä silloin, kun pohdin ääneen sitä että miksi yksinyrittäjät ajetaan niin tiukille moneltakin taholta. Toki olisin voinut sanoa asiat hienovaraisemmin. Oppia ikä kaikki.

Eräs asia jäi silti vaivaamaan: Ihmiset, jotka nimimerkin suojissa haukkuvat kaiken tässä maailmassa. Että mahtaako tuollaisilla olla yhtään omaa elämää? Vai onko niin, että jos ei itse uskalla elää eikä keskustella avoimin kortein, täytyy varmuuden vuoksi, rottamaisesti piilotellen, haukkua ne, jotka puolestaan elävät ja tekevät virheitäkin näyttävästi? Ehkä mitätöinti piristää pahantahtoista mieltä. Päätin, että en jaksa antaa asian enää vaivata päätätä. Karavaani siis jatkaa kulkuaan eikä kamelin selkä katkennut. Ehkä vain aavistuksen notkahti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023

Matalia maaliskuun energiatasoja