Ihminen on ihmiselle poliisi


 Koronasta taas kohistaan. Taas paniikki nousemassa, kiitos uutisten ja otsikoiden. Mietityttää vain, että onko koronalöydökset todella lisääntyneet vai onko vain tehtyjen testien määrä noussut?

Nyt viimeinenkin jääräpää on pian pakotettu maskin käyttöön, alkaa yhteisön paine nousta sen verran kovaksi. Tohtori Höyhen lueskeli eilen kotikaupunkinsa fb-sivustoa. Siellä jo kirjoiteltiin innolla, että oltiin laitettu merkille, että siinä ja siinä kaupassa asioivilla on lähes kaikilla maskit, kun taas siinä toisessa kaupassa vain muutamilla.

Nyt alamme toteuttamaan tieteiselokuvien kauhuskenaarioita. Ryhdymme itseoppineiksi poliiseiksi. Ei riitä se, että olemme itse mallikansalaisia, nyt vahdimme myös lajitoverien käytöstä. Tuomion miekka heiluu tomerasti. Jotenkin mukavaa tuntuu nyt olevan myös syyttely. "Ne nuoret" rymyävät yökerhoissaan ja tappavat koko kansan. Jaa-a, onko näin? Onko se kaupassa leipäpusseja puristeleva eläkeläinen sitten jotenkin vaarattomampi? 

Omalta kohdaltaan Tohtori Höyhen toteaa, ettei aio vaipua hysteriaan. Silti kyllä mietityttää, että onko nyt todellakin tarpeellista rokottaa esim ravintola-alaa näin kovalla kädellä? Myöskin mietityttää se hinta, joka tästä eristäytymisestä maksetaan. Yksinäisyys saa aikaan mielenterveysongelmia. Vanhukset eivät saa tavata sukulaisiaan. Tai kuten tohtori Höyhenen perheessä: anoppia, joka yli 90 v, saisi tavata ulkona. Miksei saa tavata sisällä, jos on suojavarusteet? Ovatko perheenjäsenet vaarallisempia kuin henkilökunta hoitolaitoksissa? Liikkuvathan hekin ulkomaailmassa. Paljon on erilaisia epäloogisuuksia.  Ja miten on mahdollista, että keväällä oli maskeista pulaa? Kun kyseessä kuitenkin perustuote, joita maailmassa on aina valmistettu.

Tässä mennään nyt päivä kerrallaan. Toivottavasti tämä poikkeustila ei ole uusi normaali. Ja toivottavasti jokainen pitäisi huolen ensisijaisesti omista asioistaan koskien koronakäyttäytymistä.

Kommentit

  1. Erikoinen Asiantuntija on myös onnistunut välttymään hysterialta. Kaikenlainen epäoogisuus on myös ihmetyttänyt kaiken aikaa. Ja monenlaista hintaa tästä vielä maketaan ja pitkään. Onneksi koko pandemiasta ei voi ketään suoranaisesti syyttää, vaikka Trumppi vähän yritti kiinalaisia syyllistää. Sanoin muuten jo keväällä ääneen sen, että maskisuositus jätettiin antamatta sen takia, kun niitä ei olisi riittänyt kaikille. Yritettiin selittää, ettei siitä olisi hyötyä. Kuitenkin hallituksella olisi olluta ikaa hommata niitä maskeja niin paljon, että niitä olisi kaikille riittänyt ja kansn suhtautuminen olisi nyt toisenlaista. Niistähän on hyötyä vain silloin, kun niitä käyttävät kaikki eivätkä vain jotkut jossakin kaupassa.

    VastaaPoista
  2. Ois kai maskeja riittäny, jos ei olis menny pieleen niiden tilaus, isomäärä tuli käyttökelvottomia, oliko se nyt kiinasta vai mistä niitä tuli.
    Ei oikein selkeää vastaustakaan eduskunnalla,kiistelivät vain. Eräs vanhemman puoleinen lääkäri sanoi että ei maskeista ole hyötyä, koska virukset voi silmien kautta tulla, sitten maskin kautta hengittäminen mitäaineita maski sisältää, on epäterveellistä, joten en ole maskeja käyttänyt ½ vuoteen, enkä käytä,olintässäleikkauksessasairaalassa, niin ei hoitajat eikä leikkaava lääkärikään käyttänyt maskia, anoppi on minullakin 90v. eikä ole käyttänyt maskia, hän käy itsenäisesti kaupassa ja asioilla kaupungilla, mummo joka on selvinnyt kahdesta sodasta, monista leikkauksista, syövästä, sydäninfarktista, niin mikä häntä enää pelottaa,ei pelota minuakaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Out of the box

Hyvä jätkä

Helle. Uhka vai mahdollisuus?