Alkolakko

Tohtori Höyhen ilmoitti tuttavilleen ryhtyneensä alkolakkoon. Voisi kuvitella, että reagointi olisi positiivista. Että "hyvähyvä, asiaa, jee". Mutta eipäs ollutkaan. Alettiin kyselemään että "miksi ihmeessä", "minullekin maistui alkukesästä, mutta nyt ei", "minun ei tarvitse, join pahaa skumppaa joku aika sitten, nyt on saunajuomana alkoholiton siideri" jne jne. 

Tohtori Höyhen yritti selittää että juu, ihan vaan siksi, että elimistö puhdistuu ja samalla voi olla ilman turhia kaloreita. Ja että suvussa kulkee alkoholistigeeni, jonka takia hyvä välillä himmata.

En enää ihmettele, kun absolutistiksi ryhtyneet sanovat, että se juomattomuus on suurempi ongelma muille. Vähän sama kuin olet laihiksella, ja kyläpaikassa aletaan tuputtaa kakkua että "kyllähän sinä nyt tätä voit palasen ottaa, ja olet muutenkin paremman näköinen pyöreänä".

Allekirjoittanut tuskin koskaan haluaisi ryhtyä absolutistiksi. Joskus on oikeasti rentouttavaa ottaa muutama lasillinen ja kokea nousuhumalan riemu. Tänä kesänä kuitenkin alkoi ottaa päähän se, että maistui liiankin hyvin ja helteellähän esim olut ei mene edes kunnolla päähän.

 En ollut varmaan ainoa, joka alkoi kiinnittää huomiota juomiinsa määriin. Ja esimerkiksi veneily on mielestäni useimmiten harrastuksen muotoon puettua dokaamista. Ainakin, mitä touhua seurannut vierasvenesatamissa, kun on kyläillyt tuttavien paateilla. Asuntovaunuilukin on hiukan sitä samaa piilojuomista. Lähdetään perjantaina vähän vaunulle ja sunnuntaina palataan kalpeina kotiin. Toki liittyyhän molempiin harrastuksiin paljon muutakin. Yhteisöllisyyttä, luonnonrauhaa jne

Täytyy vielä todeta lopuksi, että olen aina ihmetellyt sitä, että skumpan juomista pidetään jotenkin hyväksyttävämpänä kuin vaikka sitä kossun kiskomista huiviin. Kilistellään huolettomasti, koska "täähän on vain skumppaa". Kyllä skumppa on alkoholijuoma siinä missä muutkin juomat, ei se muuta sitä asiaa mihinkään, että humalaan siitä tulee, kun tarpeeksi juo. Plus saa närästystä ja pään kipeäksi.

Kommentit

  1. Toisen henkilön juomattomuus tuntuu olevan joille kuille ongelma. Joku syy pitäisi antaa, jos ei juo ollenkaan tai vaan lasillisen. Sitä pitäisi olla joko raskaana tai käytöstä aiheutua ongelmia, jotta voisi olla "hyväksyttävästi" selvin päin vaikka illanvietossa.
    Ei kukaan kysele, mikset polta tai käytä huumeita. No, vähän eri asia, mutta silti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023

Matalia maaliskuun energiatasoja