Lady Gaga- dokumentti

(Kuvassa Lady Gaga, eli Stefani Joanne Angelina Germanotta. Syntynyt -86)

Tohtori Höyhenelle suositeltiin Netflix-dokkaria  Five Foot Two. Hyvä että suositeltiin. Oli hyvä. Kyyneleetkin tuli silmiin jossain kohtaa.

Usein biisejä kuuntelee tyyliin "siinä nyt joku tytteli vähän laulelee". Ei nyt ehkä ura mene eteenpäin ihan vaan laulelulla. Lady Gagan ympärilläkin pyörii aivan mieletön koneisto. Lisäksi hän on todella lahjakas ja monipuolinen. Aloitti uransa kirjoittamalla biisejä muille maailmantähdille.

Nämä kivut ja sairaudet, joista kärsii, olivat yllätys. Kyseessä kuitenkin melko nuori ihminen. Loukkasi, siis mursi lonkkansa jossain vaiheessa, plus kärsii fibromyalgiasta. Sekä tietty huume- ja alkoholiongelmat, jotka kai enemmän sääntö kuin poikkeus viihdealalla.

Kyyneleet tuli silmiin siinä kohtaa, kun esitteli isoäidilleen demoa kappaleesta Joanne. Oli hänen isänsä sisar, joka menehtyi 19-vuotiaana perinnölliseen sairauteen nimeltä punahukka (Lupus erythmatos). Isoäiti oli sinut asian kanssa, siitä että teki aikoinaan päätöksen tyttärensä (eli Lady Gagan tädin puolesta), kun vaihtoehtona olisi ollut käsien amputointi. Kehotti Lady Gagaakin olemaan dramatisoimatta liikaa. Se asia oli jo surtu. Mutta hieno kunnianosoitus tälle Joanne-tädille. Biisikin siis samanniminen.

Tällä Stefani Joanne Angelikalla tuntui temperamenttia riittävän. Varmaan italialainen temperamentti osasyyllinen. Toisaalta dokkarissakin nähty itkuinen ja ylidramaattinen  reagointi kertonee myös siitä, että ihan smoothien voimin ei aina edetty. Jossain kohtaa sanoi suoraan että "tarvitsen jointin".
Sinänsä huvittaa, että suomessa kohistaan, että se-ja-se oli kännissä keikalla. Maailmalla nuo dropit tuntuu olevan sellaisia, että esiintyminen ei kärsi. Vaikea sanoa, onko se hyvä vai huono asia. Mutta kyllähän Norma Jeanistä alkaen (ja häntä ennenkin), julkisuus on syönyt ihmistä tavalla, johon on tarvittu ns. vastalääkettä.

Mutta oli siis hyvä ja silmiä avaava dokumentti tämä Five foot two. Vahva suositus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

Tiistaina kuolen (dokumentti)