Kuppi nurin

                                  (kuvassa Vesa-Matti Loirin esittämä hahmo Nasse-setä)

Tohtori Höyhenellä on, tai ainakin oli, mukava pohjoisen serkku. Ollaan tunnettu vuosikymmeniä, ja vaikka harvoin tavataan, niin riittää juteltavaa. Serkkupoika touhuaa usein miesluolassaan eri harrasteiden parissa, ja mielellään palkitsee itsensä työsuorituksista muutamalla huurteisella. Sekin on ihan ok. Välillä.

Serkkuun iskee tällöin puheripuli. On tarve puhua ja pälpättää, ja silloin hän tarttuu mielellään kännykkään. Ja soittaa vaikkapa minulle. Usein ne ovat ihan viihdyttäviä puheluita, mutta viime aikoina on käynyt niin, että puhelun kestäessä serkkuu tempoo lisää olutta ja lopulta on niin soosissa, että takeltelee ja puhuu (huutaa) päälle niin, ettei Tohtori Höyhen saa enää lainkaan suunvuoroa. Aika rasittavaa. Niinpä Tohtori Höyhen on sanonut serkulleen, että äläpä soittele, kun olet kännissä. Serkku ymmärsi yskän heti. MUTTA.Muisti on lyhyt. Juuri eilen serkku taas intoutui pirauttelemaan ja Tohtori Höyhentä kiinnostanut yhtään jutella, joten hylkäsi puhelut. Laittoi hetkeksi jopa puhelimesta virrat pois.

Sitten tulikin tekstari. Sellainen uhriutuja tekstari, jollainen  käytös muutenkin saa allekirjoittaneen kiihtymään nollasta sataan sekunneissa. Sekavassa viestissä luki näin: "Enpä viiti toisten soitetaan.hyvää jatko jatkoa". Tri Höyhen vastasi näin: "No älä sitten v***u soita. En mä aina oo sellasessa paikassa, että voisin vastata. Ja jos kännis soittelet, niinku nyt tunnut tekevän, niin älä varsinkaan soittele".

Tästä kehkeytyi varsinainen sanaharkka. Juttelin myös siskolleni, ja tällekin tämä puheripulinen serkkuli oli yrittänyt soitella pari päivää. Ja sisko sanellut samat ehdot: ei kolmen promillen puheluita, muuten saa soittaa.

Kännialan logiikalla serkku ilmoitti, että on  nykyään meidän yhden lähisukulaisen best friend. Että menee oikein kylään tälle "ihanalle ihmiselle". Tämä henkilö on melko punainen vaate sekä minulle että siskolle. Toivotin siis Serkkulille hemmetin hyvää kyläilyreissua tanttamaisen vaimonsa kanssa. Ehdittiin riitelemään muutamasta muustakin asiasta, ja nyt ei sitten olla toistaiseksi puheväleissä. Meni niin sanotusti kuppi nurin.

Kommentit

  1. Auuu! Onpas rasittavaa. Onnistuisikohan serkulta blogin pitäminen? Saisi ripuloida sinne kaiken mikä mielessä liikkuu. Ehkä oikeinkirjoitukseen kannattaisi siinä tapauksessa panostaa...

    VastaaPoista

  2. Hyvä idea. Pääsisi muu suku vähemmällä, kun serkkuliini avautuisi kirjoittamalla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023