Supervoimia

En enää ihmettele, kun tuttava sanoi, että kirjoittaa mieluummin blogia kuin osallistuu naamakirjan keskusteluihin. Sama käväissyt mielessä, tänne blogiinhan voi kirjoittaa melkein mitä mieleen juolahtaa ja senkin pystyy kontrolloimaan, että mitkä lukijan  kommentit julkaistaan ja mitkä jäävät julkaisematta :)

Tohtori Höyhen on nyt kuitenkin ihan livehenkilönä yhä sosiaalisen median innokas käyttäjä, vaikka oppinutkin pitämään kaikkein jyrkimmät mielipiteet ominaan. Koska ei jaksa väitellä, varsinkaan sellaisten ihmisten kanssa, joilla taipumus hermostuttuaan mennä henkilökohtaisuuksiin.

Olen nyt muutamana päivänä ajautunut keskusteluihin siitä, kun monet isot firmat muuttavat brändejään, ilmeisesti sekä yleisen edun, vallitsevan maailmantilanteen sekä myös maalittamisen pelosta.

Itsekin kannatan sitä, ettei tuotteissa viitata loukkaavalla tavalla esim rotuun, historiaan (esim orjuus) tai vähemmistöryhmään. Toisaalta en ymmärrä, miksi suuri ranskalainen yritys poistaa tuotteistaan sanoja "light", "lightening" jne. Ei vaan mene Tri Höyhenen jakeluun se, mikä tuossa on loukkaavaa.
Eikö itseruskettava sitten ole myöskin jotain ryhmää loukkaavaa, jos tälle linjalle mennään.

No, aina näissä keskusteluissa joku muistaa asettua toisten yläpuolelle. Että "miten sinun elämääsi muka vaikuttaa millään tavalla se, mitä vaikka joku Lòreal touhuaa markkinointipuolellaan". Ikäänkuin ei saisikaan olla mitään mieltä. Olen kyllä sitä mieltä, että kuluttajana minulla on oikeus olla jotain mieltä, koska minä olen myös yksi niistä, jotka tämänkin yrityksen palkat ja kulut maksaa. Koska olen asiakas ja KULUTTAJA!

Ärsyttää ihan oikeasti se, että aina joku näissä keskusteluryhmissä yrittää päättää muiden puolesta, mistä saa keskustella, miten saa keskustella ja mikä on oikea tapa ajatella. Todellakin keskustelija tarvitsisi välillä SUPERVOIMIA, että säilyttää järjen valon, ei provosoidu liikaa ja saa sanottua asiansa asiallisesti.


(Kuvassa Superhessu (Aku Ankka, Walt Disney)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Out of the box

Hyvä jätkä

Helle. Uhka vai mahdollisuus?