Informaatioähky

 

Olen ollut melko aktiivinen somen käyttäjä aina, mutta nyt alkanut tuntua siltä, että pitäisikö ihan oman mielenrauhan takia lopettaa uutisten lukeminen (ja kuuntelu). Tuli tuossa juuri luettua otsikointia Hus:in osakkailleen maksamista tulospalkkioista ja palkoista, samalla kun joku Hus:in kiinteistöjohtaja sai työsuhdeautoksi Ford Mustangin, ja sekin tilaus kai meni vaihtoon, kun auto oli ollut väärän värinen.

 Tällaista käsittämätöntä pelleilyä samaan aikaan, kun siinä puljussa potku-uhan alla 1000 työntekijää. Ja nuo johtajiston palkat: kenenkään työ ei voi olla kymmenien tuhansien eurojen arvoista per kuukausi. Ei kenenkään. Samaan aikaan esimerkiksi työtömän duunarin ansiosidonnaista porrastetaan (lue: vähennetään asteittain), koska olla huolissaan, että henkilö saattaa muuten olla "kannustinloukussa". Ettei se huonopalkkaisen työn haku sitten enää kiinnostakaan. 

Ja sitten on vielä tämä: nyt on ilmeisen ihailtavaa olla teräsmummo ja -vaari, ja oikein ylpeillään sillä että minä se jatkan työuraa. Oma mielipiteeni on se, että duunista pois heti, kun vain pääsee ja ne työpaikat nuorille. Hyväkuntoiset eläkeläiset voisivat käyttää tarmonsa vaikkapa vapaaehtoistyöhön.

Mutta joo, kyllä alkaa päätä kivistää tämä maailman meno. Nykyhallituksesta en jaksa sanoa enää mitään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023

Ikäkriiseilyä