Röyhkeä rokan syö.

 

Usein sitä miettii, että elämässä selviäisi parhaiten sillä, että olisi melko välinpitämätön muita ihmisiä kohtaan ja jollei varsinaisesti tyhmä, niin valikoidusti ajattelematon. 

Tämä nyt vain putkahti mieleeni, kun tein kesällä töitä (ja opiskeluun kuuluvaa näyttöä) eräässä tuetun asumisen yksikössä. Siellä oli meitä ohjaajia, ja näillä asukkailla oli siis lisäksi käytössään omat avustajat. Oli siis sovittu tietty tuntimäärä avustajan käyttöön kuukaudessa ja myös oikeus käyttää taksikyytiä tietyllä määrällä per kuukausi.

Eräs näistä yksikön ohjaajista oli hyvin toimelias. Toki hän esimerkillisesti muisti kertoa siitäkin, että toimiessaan eräässä toisessa yksikössä sijaisena, niin oli kuulemma ainoa, joka teki sen yksikön asukkaiden kanssa jotain (muut kuulemma istuivat lähinnä toimistossa). On siis nähtävästi toimelias missä vaan.

Eräänä päivänä tämä ohjaaja ilmoitti, että he lähtevät erään asukkaan kanssa viereiseen kaupunkiin markkinoille. Sinänsä yllättävä veto, koska hän kyllä tiesi, että asukas olisi seuraavana päivänä lähdössä samaisille markkinoille avustajansa kanssa. No, he lähtivät sitten. Menivät taksilla ja tulivat taksilla. Taksia oli kuulemma vaikea saada. Ja hups, kuinka ollakaan, kävi lisäksi niin, että tuli tällä reissulla käytettyä myös se viimeinen, maksuton taksimatkaoikeus siltä kuulta. No, tekevälle sattuu.

 Seuraavana päivänä asukas lähti markkinoille avustajansa kanssa. Bussilla. No, niitäkin onneksi kulkee monta kertaa tunnissa. Mennen tullen. 

Tämä taksimatkaillut yksikön ohjaaja kirjasi raporttiin: "asukas oli pitänyt bussimatkaa mukavana". Röyh...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023

Positiivisuus ja "positiivisuus