Maanantai, tuo viikonpäivien musta lammas.

 

Lempipäiväni on lauantai. Silloin ollaan sopivasti "välitilassa". Eli on kokonainen vapaa päivä ja seuraava päiväkin on melko leppoisa. Silloin, kun työskentelin vaatemyynnin parissa, lauantaivapaa oli harvinaista herkkua. Ehkä senkin takia se tuntuu vieläkin niin luxukselta. 

Sunnuntai-iltapäivisin aika puolestaan jotenkin pysähtyy, mutta siinä on silti jokin epämiellyttävä jännite. Tieto siitä, että huomenna se arki taas alkaa.

Maanantai on hiukan ahdistusta aiheuttava päivä. Toisaalta olen nyt melko fiiliksissä, koska loman alku lähenee ja se on ihanaa. Valitsimme hotellin, jonne ei pääse alle 16-vuotiaat. Eli ei mekastusta eikä altaaseen hyppiviä pilttejä. Tosin aikoinaan oli ihanaa lomailla lasten kanssa, mutta nyt on ehkä sellainen aikuisten aika nauttia, kun omatkin lapset jo isoja.

Lupauduin matkan jälkeen, keväämmällä, tekemään erään vuorotteluvapaan sijaisuuden. Jälleen kerran en osannut sanoa "ei" mukavalle ihmiselle. Vähän kuitenkin nyt tunne siitä, että tulikohan tehtyä virhe. Että ahdistunko taas rutiineista ja metelistä. No, se jää nähtäväksi. 

Näin vanhaksi piti elää ennenkuin tajusi olevansa erityisherkkä. Tai siis tajusin sen noin pari vuotta sitten. Ilmeisesti mitään siedätyshoitoa ei ole, joten täytyy vaan sietää tietyt ominaisuudet itsessään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H