Kaipuu maalle

 

Ninni Stenberg ja Rafael Donner ryhtyvät kunnostamaan Ekkullaa, vanhaa kansakoulurakennusta Mustiossa. Molemmat ovat väsyneet pääkaupungin kiivaaseen elämänrytmiin, joten nyt he aikovat rakentaa maaseudulle uudenlaisen elämän. Kummallakaan heistä ei ole kokemusta talon remontoimisesta, ja hankkeen deadline on parin häät elokuussa 2022. Kuukaudet kuluvat nopeasti, kun pari taistelee eteenpäin kostuneiden pinkopahvien, jäätyneiden maalien ja maalaamattomien listojen suossa. Mahtaako kaikki valmistua ajoissa? Tuotanto: Parad Media, 2022.

Katsoin eilen yhteen putkeen tämän sarjan Areenasta. Oli mielenkintoinen ohjelma ja täytyi ihailla tämän pariskunnan sinnikkyyttä.

Nuori mies oli siis saanut perinnön isänsä (Jörn Donner) kuoltua. Rahat sijoitettiin ostamalla vanha kansakoulu Mustiosta ja aloittamalla sen remontointi. Oli hyvin ihailtavaa seurata sitäkin, miten he halusivat tehdä itse, omin käsin, niin  paljon kuin mahdollista. (Paljonhan näkee myös niitä idyllistä haaveilevia wannabe-maallemuuttajia, jotka teettävät ihan kaiken vieraalla, koska sitä rahaa nyt sattuu olemaan).

Jonkin verran he olivat kai remontoineet Helsingin kotiaan, mutta eivät mitään noin isoa kohdetta aiemmin. Tämä Rafael olikin yllättävän kätevä, eikä lannistunut, vaikka kaikki ei aina sujunutkaan suunnitellusti. Ninni taas oli selvästi hyvä näkemään kokonaisuuksia ja myös hänellä oli silmää kauneudelle. Hän teki sitten sellaisia töitä, jotka sopivat hänen fysiikalleen, eli kunnosti ikkunoita, purki, maalasi ja rappasi. Loppuvaiheessa hänen yllättäen alkanut raskautensa hiukan aiheutti kapuloita rattaisiin, koska hänellä oli jatkuvasti huono olo eikä hän myöskään saanut enää kiipeillä korkeilla tikkailla.

Jotenkin tätä paria oli ihana seurata. He kertoivat ihan alussa rakastuneensa toisiinsa aikoinaan ensisilmäyksellä. Ja vaikka tuo remontti ja stressi repivätkin hermoja, he puhuivat toisilleen koko ajan jotenkin kauniisti. Kun tuli jotain tiuskimista ja toraa, he selvittivät asian ja olivat oikeasti pahoillaan, jos tuli käyttäydyttyä huonosti. Heistä välittyi sellainen sydämen sivistys ja kyky keskustella ja ratkaista asioita. Olivat kyllä toisensa ansainneet, harvoin näkee toisilleen yhtä sopivaa paria.

Heillä oli siis tavoitteena saada kaikki kuntoon ennen elokuisia häitään, mutta tietenkään kaikki ei valmistunut ihan ajallaan. Silti talo saatiin ihanaan kuntoon ennen häitä.

Toivottavasti talosta tulee heille se loppuelämän koti, kuten he suunnittelivat. Talo, jossa on heidän lisäkseen lapsia ja lapsenlapsiakin ja jossa hyvä elää.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H