Kunnollista

 

Suomalaisten kunnosta ollaan kuulemma huolissaan. Jos kunto vielä huononee, niin miten onnistuu eläkeiän nostokaan?? Voi harmi :)

No, leikki leikkinä. En tosiaan kannata eläkeiän nostoa, ja se on varmaan käynyt harvinaisen selväksi postauksieni perusteella, mutta tämä nyt ei ole se varsinainen asia, vaan tuo KUNTO. Jokainen meistä haluaisi elää mahdollisimman terveenä. Omilla elintavoilla voi asiaan varmaan vaikuttaa, mutta geeneilläkin on varmasti merkitystä. Fyysinen kunto tarkoittaa mielestäni yleistä hyvinvointia ja kehollista jaksamista.

Olen aina pitänyt kävelystä. Juoksusta en. Joukkuelajeista en ole innostunut, mutta vaikkapa sulkapallo on kivaa. Joskus kävin kuntosalilla säännöllisesti. Siellähän kasvaa lähinnä lihaskunto. Jotenkin hyvä ohje on se vanha tuttu  "kohtuus kaikessa". En ymmärrä yhtään, miksi pitää reuhtoa äärirajoilla ja sam alla sairastuttaa kehonsa. Sitten kinkataan kepien varassa, kun oikein on urheiltu.

Myös hyötyliikuntaa kannattaisi harjoittaa. Se on vaan niin mukavaa ja helppoa hypätä autoon ja huristella pisteestä A pisteeseen B. Hyviä liikuttajia ovat mm koira sekä sellainen työ, jossa päivänmittaan saa kävellä paljon (kauppa, päiväkoti, koulu, metsänhoito, maanviljely)

Vanhaan aikaan (enkä nyt sano että se olisi välttämättä aina hyvää aikaa) ihmiset työskentelivät maataloudessa ja työ oli hyvin fyysistä. Ei ollu paino-ongelmia tuolloin. No ei kyllä aina välttämättä ruokaakaan. Joku ylioppilas Larvanto käyskenteli heinä suussa kesälomalaisena kylätiellä, eikä ehkä ollut fyysisesti niin hyväkuntoinen kuin työväki. Tietenkään.

Vaikka minua ärsyttääkin vähän joka tuutista tunkevat hyvinvointivalmentajat, niin totuus on kyllä se, että liike on lääke. Ja hoitaa myös henkistä hyvinvointia. Tästä tulikin mieleeni vielä yksi juttu: tanssi kiinnostaisi itseäni. Ihan kaikenlainen tanssi. Jospa sellaisen harrastuksen saisi aloitettua vielä. Eihän kuorolauluharrastuksen aloittamiseenkaan kulunut kuin muutama vuosikymmen, kun asian suunnittelu vaihtui tekemiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H