Tuoko raha onnea?

 

Väitetään, että raha ei tuo onnea. Tuoko rahattomuus sitä sitten paremmin? Tuskin. Lauseella tarkoitettaneen sitä, että ihminen voi olla onneton, vaikka olisi miten varakas, kun taas mustavalkoisesti vähävaraisempi voi olla ihan onnellinen ja tasapainoinen, ja osaa arvostaa elämän pieniä ja ilmaisia iloja enemmän kuin varakas.

Silti väitän, että kyllä raha ainakin rauhoittaa. Elämästä voi tehdä mukavampaa ja helpompaa. Terveyttä ei voi ostaa, mutta terveydenhoitoa kyllä. Moni stressi on pois, kun ei tarvitse miettiä, millä laskunsa maksaa. Plus että ei tarvitse tehdä rahan vuoksi ikäviä töitä.

Varakkaana tietysti törmäisi monenmoisiin onnenonkijoihin, jotka eivät välttämättä rakastakaan sinua oikeasti vaan "rahan takii". Toisaalta ihan sama ongelma se on köyhälläkin, eli saattaa käydä niinkin, että kumppani ei rakastakaan, vaikka väittää rakastavansa, ja ne vähäisetkin lusikat menevät jakoon..

Varakkaan kuoltua sukulaiset riitelevät perinnöstä. Köyhän kuollessa riidellään siitä, kuka maksaa hautajaiskulut.

Väitän, että raha tuo kuitenkin enemmän onnea kuin onnettomuutta. Lähiaikoina alan pohtia sananlaskua "sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto".

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi lyödä päätä samaan seinään toistuvasti?

Ikäkriiseilyä

Matalia maaliskuun energiatasoja