Turhasta eroon

 

Olen jo pitkään tuskaillut Kotona olevia liian täysiä säilytyslaatikoita ja vaaterekkejä. Tuntuu, että liika roina vie energiaa eikä anna tilaa ajatuksille. Tänään sitten tuumasta toimeen ja säälimättä kävin läpi vaatteitani. Kaikki "tätä vois vielä ehkä käyttää"- tai "tällä on tunnearvoa"-vaatteet pinosin suuriin pinoihin ja lopulta jaoin ne useisiin jätesäkkeihin. Koko komeuden ladoin auton peräkonttiin ja kuskasin kierrätyslaatikoihin. Nyt on hyvä olo. Joskus olen vienyt vaatteitani vaatedivariin, sieltä tuli myyntilille muutama kymppi. Kirpparitouhutkin ovat tuttuja, mutta nykyään en viitsi nähdä sitä vaivaa, että hinnoittelisin ja kävisin viikottain siivoamassa kirpputoripaikkaa.

Sama juttu pitäisi joku päivä tehdä vintilläkin oleville tavaroille. Joulukoristeitakin tuntuu olevan tulevillekin sukupolville. Jokunen vuosi vein vinttitavaraa monta kärryllistä SPR:n konttiin, mutta ehkä ne lisääntyvät kotona keskenään, kun säilytystila vintilläkin taas tupaten täynnä. Outoa. Oikeastaan kirjat ovat ainoa asia, joista minun on vaikea luopua.

Lakanavarastotkin voisi pikkuhiljaa uusia, ei ihminen tarvitse kovin monia pussilakanasettejä. Vanhoja lakanoita ja pyyhkeitä voi lahjoittaa esimerkiksi eläinhoitoloihin.

Olen myös myynyt ja lahjoittanut tavaraa paljon facebookin eri ryhmien kautta. Helppoa ja kätevää. Kierrätys eri tavoin on kyllä järkevää. Toisen roina voi tosiaan olla toisen aarre.

Kommentit

  1. Samassa puuhassa ollaan oltu täälläkin. Tulee jotenkin puhdas ja reipas olo, kun saa kaapit ja laatikot tehokkaampaan käyttöön. Vaikka se (poistaminen) joidenkin vaatteiden kohdalla vähän kirpaisee, niin kohta niiden olemassaoloa ei enää muistakaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H