Laulun riemua

 

Sain sitten mentyä koelauluun eilen ja nyt olen erään kuoron jäsen. Jäseniä siinä on noin 30. Olen kerrankin sieltä nuorimmasta päästä. Äänialani on sopraano.

Minut otettiin oikein lämpimästi vastaan, eli ainakin ensivaikutelma porukasta on hyvä. Kuoronjohtajana toimii mies, joka varsinaiselta ammatiltaan on kuvataiteilija, mutta kouluttautunut rivilaulajasta kuoronjohtajaksi. Oikein vauhdikas ja kannustava persoona.

En ole kuorossa laulanut sitten kouluaikojen ja klassista laulua harrastanut nuorena hetken. Se harrastus tyssäsi oikeastaan niiden laulutuntien kalleuteen, koska olin tuolloin myös opiskelija.

Oli aika hyvällä tavalla mielenkiintoista päästä mukaan laulamaan. Siellä kukin seuraa omaa nuottiviivastoa, eli sopraanoilla, altoilla, tenoreilla ja bassoilla on omat nuotit, vaikka laulu on sama kaikilla. Se moniääninen laulu kuulosti kyllä ajoittain tosi hienolta, varsinkin kun harjoittelimme eräässä kappelissa, jossa kaikui.

Paljon on opettelemista ja vie varmaan aikaa, ennenkuin oppii tulkitsemaan kaikkia nuottiviivaston merkintöjä. "Pianissimo" merkitään pienellä p-kirjaimella, ja se tarkoittaa hiljaa, pp tarkoittaa hyvin hiljaa, ppp taas äärimmäisen hiljaa. Ja sitä rataa :) Paljon uutta tällaiselle karaoketyypille siis.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H