Terve mieli


 Varasin ajan lääkäriltä. Tänään menen sinne ja toivon saavani apua masennukseen. Olen tajunnut, että tämä alakulo on asia, joka ei omin neuvoin välttämättä parane.

Se koirani kuolema toi pintaan monia asioita. Tuli univaikeuksia, tuli ärtymystä ja riittämättömyyden tunnetta. Ennen melko hyvä itseluottamukseni mureni pikku hiljaa. Näin kaikkialla vain kauniita ja menestyneitä ihmisiä. Laitoin kaikelle hintalapun. Uskoin että ne ihmisten tarinat ja kiiltokuvat somessa olivat totta. Että on ihmisisiä, joilla ihan kaikki on hienosti ja kauniisti, mutta että minä en ole se ihminen. En kuulu joukkoon. Tulin sokeaksi kaikelle sille hyvälle, mitä minulla on. Vertailin itseäni ja omaa elämääni muiden elämään.

Sillä tavalla en ole masentunut, ettenkö jaksaisi nousta aamuisin. Pidän aamuista ja joka aamu laitan itseni kuntoon, vaikkei olisikaan mitään menoa. Tietty säännöllisyys elämässä sopii minulle. Mutta ei se, että asiat jatkuvat muuttumattomina vuodesta toiseen. Pitäisi olla myös kunnon lomia ja hauskuutta,

Toivon nyt saavani sellaista apua, että pääsisin keskustelemaan elämästäni jonnekin. Lääkityksestä en ole niinkään kiinnostunut.

Kommentit

 1. Olet jo oivaltanut monta asiaa matkallasi kohti parempia päiviä. Se on tärkeää, että haluat käydä asioita läpi etkä vain turtuttaa tuskallista oloa lääkityksellä. Toki, lääkkeillekin on aikansa ja paikkansa.
  Toivottavasti pääset pian toivomasi avun pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kävin lääkärissä ja nyt varaan aikoja keskusteluihin. Tarvitsen nyt sitä, että saan purkaa kasautuneita asioita jollekin puolueettomalle taholle.

   Poista
 2. Olenkin jo vaistonnut jonkinlaista uupumusta omaa itseään kohtaan tai jotain, tilanteeseen kyllääntymistä. Hienoa ettet jää pykimään kotiin tyylillä Lääkäriin mennään vasta pää kainalossa.. . Lyhyesti, kaipaat näkökulmien avaamisia vanhoihin asioihin, siis uudesta näkökulmasta niin alkaa taas maistua.
  Menestystä asian hoitoon, aouuuuuuuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, päätin että en tee sitä tyypillistä virhettä, että urheana sinnittelisin liian pitkään omin nokkineni.

   Poista
  2. Hyvä, että hait apuja, edes keskustelun merkeissä.. sekin on hyvä.. Kokemusta on..

   Poista
  3. Kyllä. Kokeillaan ensin nyt tätä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H