Ei filttereitä


 Nyt on uusinta uutta esittää itsestään somessa meikitön kuva. Luonnollisuudesta on tehty "uusi musta". Toki hyvä niinkin, mutta vähän tulee tästäkin outo olo. Eli että ihan norminaaman näyttäminen on ennakkoluulotonta ja rohkeaa!? Haloo! Meän ollaan perinteinen saunakansa. Meikittömänä esiintyminen ainakin ollut ihan tavallista.

Maailma on kyllä melko sekaisin mielestäni. Alkaa tuntua, että voisi itsekin lopettaa kohta koko somen käytön plus iltapäivälehtien lukemisen, KOSKA alkaa ahdistaa elämän pinnallisuus oikein hitosti.

Samalla tavalla voisi sitten jättää filtterit ehkä pois siitä täydellisen elämän esittelystä. Mutta kuka sitten haluaa katsoa sotkuisia koteja, pesemättömiä astioita tai laskupinoja? Ehkä joku. Mutta uskon helposti, että ihmiset ahdistuvat siitä, kun "kaikilla muilla on niin täydellistä paitsi minulla". Jonka jälkeen ei osata iloita omassa elämässä oikein mistään.

Kevennyksenä täytyy laittaa eräs lukemani kommentti. Pirkko Arstila kommentoi, että nämä nykyiset huulitäytteet naisilla näyttävät ihan häpyhuulilta. Siitä oli sitten keskustelua puolesta ja vastaan. Hauskin oli tämä: eräs hoitoalan henkilö sanoi, että nää turbohuulet näyttävät ihan ulosluiskahtaneelta peräsuolelta, joita hän on työnsä puolesta nähnyt. En itse ole törmännyt siihen näkyyn, mutta miksen uskoisi, että näin on. Kuva puhukoon puolestaan:Kommentit

 1. Taitaa olla ns. sukupolvikysymys sillä mikään ei tämän päivän teinille ole niin tärkeää kuin näyttää hyvältä somessa. Niillä filttereillä tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikenlaista kuvanmuokkausta eli kun vähän höylätään juustohöylällä reittä ja tehdään parempi takaposkilihas tai suurennetaan vähän rintoja niin saadaan se täydellinen kuva itsestä joka on siis suurimmalta osin totta, sen verran kusetusta että hyvä muuttuu upeaksi.
  Tämä on se kehityskulku mikä on alkanut jostain ammoisista ajoista kun malleiksi on valittu aushwits-elokuvan statisteja, ja tästä epänormaalista laihuudesta on tullut tavoiteltava normi ja siinä sitten suomalainen leveälanteinen nainen yrittää väkisellä näyttää ranskalaiselta nälkäkurjelta jolla on DD-tissit ja 10-vuotiaan pojan perse (ei minun keksimä termi to viimeinen mutta niin totta).
  Kaikista pahinta tämä on mielestäni siksi että naiset keskenään nitistävät toisiaan, haukkuvat, puukottavat selkään, asettavat mahdottomia tavoitteita toisilleen ja itselleen ja jne. Sanotaan että ihminen on susi ihmiselle.. todempi olisi että nainen on pahin peto naiselle, teidän keskinäinen lojaalisuus on jotain aivan käsittämättömän olematonta. Olen tästä käynyt useita keskusteluja vuosien varrella ja lähes jokainen nainen on samaa mieltä ja siinä sitten ollaan ihmetelty tätä hirmuista eroa, siis jos vertaa miesten välisiä suhteita contra naisten väliset suhteet. plus kaikki tapahtuu vieläpä selän takana, naamatusten valehdellaan sujuvasti.
  Intouduin vähän, kestosuosikki tämä miesten ja naisten erot ja yhteneväisyydet.
  Nuo kauneusleikkaukset, en edes mene siihen kuinka typeriltä ne tuntuvat ilman varsinaista syytä. Eli kunhan parannellaan jo, yleensä, valmiiksi nättiä naamaa ja ajoittain mennäänkin sitten tämän vuoksi todella syvään päähän ja lopputulos on hirviö, niin kuin kuvan huulet, aivan saatanallisen rumat.
  Se kuinka ihminen näkee itsensä peilistä saattaa heitellä huimasti, es anorektikko näkee itsensä kauheana läskinä vaikka muut on jo toimittamassa hoitoon. Tämä omakuva on alkanut somen myötä vääristyä ja kaiken maailman huutelijoiden kommentit uppoaa kuin voi veitseen ja alkaa se itsensä inhoamine vaikka aiemmin kaikki oli hyvin. Joukkopaine on valtava, ilman että sitä vält edes tiedostetaan. Kauneusihanteet/normit joita naisten lehdet luo, ovat niin vääristyneitä ja kun kohderyhmä on ihmisiä joiden tunteet vaikuttavat kaikkeen todella isosti niin siitähän syntyy kunnon soppa ja itsetunto heittelee jne.
  Vaikka näin me too -aikoina ajoittain hävettää olla miessukupuolinen niin silti koputan puuta, naisena nykypäivänä on aivan käsittämättömän hankala olla, noin eksistentiaalisesti ajateltuna. Siis jos on sellainen ihminen johon tällaiset asiat vaikuttaa. on toki samanlaisia kuin itsekin olen että en välitä juuri paskaakaan miltä näytän, kunhan on puhtaat vaatteet ja kainalossa Mummia!!
  Nyt lopetan, tästä jaksaisin jauhaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus' avasi asian niin, ettei tähän ole juuri lisättävää. Erityisen "ylpeä" olen siitä, että tuot miesnäkökulman asiaan ja näin selkosanaisesti. Arvostan. Mietin vaan sitä, että onko tuossa kuvassa naisen huulet ihan oikeasti tuollaiset, vai onko niitä vielä kuvankäsittelyllä muokattu lisää? Molempi on ihan sairasta.

   Poista
  2. Sus' naiset kuitenkin tekevät usein asioita miellyttääkseen miehiä. Eli ois kivä kuulla että miksi nainen kuvittelee että on haluttavampi tötteröhuulena kuin luomuna?
   Eikö ole saanut arvostusta tavallisena naisena taepeeksi?

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Design-ihmiset.

K-H