Käristekupoli


 Iltapäivälehdistö lanseerasi jokunen vuosi sitten uuden sanan eli KÄRISTEKUPOLIN. Sen on tarkoitus kuvata kovaa ja armotonta ja epätyypillistä helleaaltoa, joka jatkuu tavallista pidempään. Sellaisessa me suomalaiset olemme juuri nyt. Päivän toimet kannattaa ajoittaa  varhaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Ja osahan meistä ei kärsi helteestä lainkaan, vaan on iskussa aamusta iltaan. Tai omistaa veneen.

Meillä on siunauksena talossa ilmalämpöpumput. Myös hauvavauva on pysynyt virkeänä niiden avulla. Suomessa on nyt kuulemma 10 astetta kuumempaa kuin vaikkapa Costa del Solilla. Ihminen oppii kyllä elämään jatkuvassa lämpöisessä ilmatilassa. Silloin vaan kuljetaan varjoissa pahimmalla helteellä. Ja syödään suolaista ja juodaan nestettä. Ja uidaan. Toisaalta joku + 15 on espanjalaisille ihan talvisaapas keli, kun suomalainenhan siinä vaiheessa jo riisuutuu t-paitasilleen ja vilustuu. Mutta nyt on tosiaan noin + 30. Vaatteiden vähentäminenkään ei viilennä.

Olen kyllä ihan tyytyväinen tähän säähän. Tuntuu kesältä.

Kommentit

  1. En valita minäkään, nautin nykyään kun tullut ikää, lämmöstä. Kyllä se siitä viilenee, joka vuosi toistaiseksi niin on käynyt ;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H