Stressivatsa


 60 ei ole uusi  50. Työpanos ja motivaatio ei ole kuusikympisellä työntekijällä sama kuin kymmenen vuotta nuoremmalla. Joidenkin mielestä työmotivaatio paranee vanhemmiten, mutta väittäisin, että riippunee paljon alastakin. Ja jossain kohtaa tulee se raja, että eläkkeellejäänti alkaa houkuttaa enemmän kuin päivittäinen raahautuminen sinne työpaikalle. 

Tosin kaikille sitä rajaa ei tulee. "Emmä näitä hommia lopeta", sanoo tyyppi joka joko oikeasti rakastaa työtään, tai kuvittelee olevansa korvaamaton tai sitten oma elämä niin yksinäistä ja ikävää, että työ on sen suurin sisältö ja ilon aihe.

Yksi asia, joka ei tunnu iän myötä muuttuvan, on stressivatsa. Lähes jokaikinen sunnuntain ja maanantain välinen yö sisältää heräilyä ja vessassa juoksemista, jos on työviikko alkamassa maanantaina, vaikka normaalisti nukun hyvin. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä moinen herkkävatsaisuus johtuu. Ilmeisesti jokin opittu tapa, joka jäänyt päälle. 

Pienenä koulumatkalla saattoi ryhtyä sattumaan vatsaan. Muistan, kuinka tuolloin mielikuvittelin, että vatsassani on pumpulia ja höyheniä, se vähän helpotti kipua. Olen aina myös mestari stressaamaan kaikista tulevista menoista. Lähteminen on yleensä helpompaa, jos sinne pääsee omalla autolla, eli suoraan ovelta ovelle.

Tähän stressaamiseen on vaikea keksiä ratkaisua, joka poistaisi sen. Vaikka kuinka yrittäisi puhua itselleen järkeä "Et ole myöhästelijä", "pärjäät kyllä siellä, minne menet. Olet aina pärjännyt" jne jne. Mihinkään nukahtamis-tai mielialalääkkeisiin en halua kajota, ongelma ei ole niin suuri. Paska juttu kuitenkin.

Kommentit

 1. Ongelma kuulostaa siltä että olet tukahduttanut jonkun muiston minkä tekijäisinä moinen ongelma on syntynyt. on niin tarkkaan rajattu vaiva että pitäisi terapoimalla löytyä ratkaisu, luulen. En siis ole alan ammattilainen, kunhan mietin... .
  Kuulostaa kyllä sen verran ärsyttävältä että otaisin selvää.

  VastaaPoista
 2. Totta. Vaikka yleensä purankin asioita puhumalla ja kirjoittamallakin, niin voisi olla hyötyä ihan ammattiauttajastakin. Ehkä osaisi kysyä jotain sellaista, mitä itse ei ole tullut vain ajatelleeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen eilen että jos se johtuu tksinkertaisesti rytminvaihdoksesta, sen voit helposti testata ottamalla yhden lomapäivän maanataiksi ja jos vatsakipu alkaa tiistaina niin se on vain sitä että se reagoi nopeutuneeseen rytmiin, tai paremminkin stressitason nousuun, työhän stressaa enemmän tai vähemmän.
   Tällainen olen, jään miettimään ongelmia, omia tai muiden, ja koitan löytää ratkaisuja. Musta olisi voinut hyvin tulla ratkaisukeskeisen terapian osaaja;)

   Poista
  2. Ei huono idea :) Kyllä muutenkin huomaan, että viikonloppuisin ihan eri fiilis. Vatsassakin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023

Matalia maaliskuun energiatasoja