Keskaria näyttelevä psykologi ja muita tositarinoita elävästä elämästä


 Tohtori Höyhenen naapurissa asuu psykologi. Hänen edesottamuksistaan on saatettu aiemminkin kirjoittaa tässä blogissa. Oli mm se henkilö, joka samanhenkisen toverinsa kanssa yritti laittaa asuinkunnan lapsia ja vähän aikuisiakin arvojärjestykseen. Ei onneksi onnistunut tuhoamaan kaikkea, mutta yritys oli kova.

Sattuneesta syystä ja monista tapahtumista johtuen allekirjoittanut ja tämä psykologi eivät ole olleet puheväleissä vuosiin. SE on toiminut melko hyvin. Sanotaan näin kauniisti, että psykon tyyli sulkea silmät tosiasioilta, väheksyä ja tuomita muita ja kaunistella omaa fasaadiaan on niin räikeää, että tuollaisen ihmisen kanssa ei vaan tahdo olla tekemisissä, ihan oman mielenrauhankin vuoksi.

Nyt kuitenkin kävi niin, että puolisoni sanoi minulle viikonloppuna, että kun hän meni ulos, niin tämä psyko oli näyttänyt hänelle keskaria talonsa ikkunasta. Olin ihan että "MITÄ???". Että ei voi olla totta. Epäilin puolison näkökykyä ja vaikka mitä, mutta kovin hän vakuutti että totta on. 

Otin asian puheeksi eilen aikuisen tyttäreni kanssa, kun kävimme yhdessä lounaalla. Tytär totesi, että "näyttelihän se mullekin keskaria, kun olin teini-ikäinen". Hetken löi Tohtori Höyhenellä tyhjää. Eli aikuinen ihminen näyttelee keskaria teinitytölle? Tytär avasi asiaa ja sanoi että psyko varmaan piti häntä pahiksena, joka houkutteli hänenkin tytärtääm erilaisiin teini-iän kokeiluihin. Tähän todettakoon, että psykon tytär kyllä opetteli kaikki paheet ja vähän enemmänkin ihan omatoimisesti, mutta tietenkään tuollaisessa julkisivua ylläpitävässä perheessä sitä katsotaan läpi sormien ja "syyllinen" haetaan aina ulkopuolelta. Lisäksi psykon perheessä oli viiltelyä ja muutakin ahdistusta ilmentävää. Enkä ihmettele yhtään.

Ihmisillähän on uysein kuvitelmia myös ihmisten ammateista. Vaikka että kaikki varhaiskasvatuksen parissa työskentelevät ovat erityisen lapsirakkaita tai kaikki papit hillittyjä ja hiljaisia. Tai psykologit lempeitä ja ymmärtäväisiä. Mutta ei, elämä yllättää, kuten keskaria heilutteleva naapurini voi todistaa,

Olen tästä asiasta kertonut muutamalle tuttavalleni. Ihan siitäkin syystä, että jos tämä hulluus jotenkin aktivoituu lisää, niin on sitten olemassa henkilöitä, jotka voivat tarvittessa toimia jonkinlaisina todistajina tai ainakin ovat tietoisia tästä.

Kommentit

  1. Juu, kaikkea on. Tämä psykonaapuri on kyllä aika paha. Eikä kannata luulla esimerkiksi, etteivät papit kiroilisi. Ehkä keskimäärin vähemmän kuin muut ihmiset, mutta kuitenkin. Ihan omin korvin kuultu. Ei kai siitä kuitenkaan helvettiin joudu, jos välillä käyttää voimasanoja. Eihän sitä ole kielletty ainakaan kymmenessä käskyssä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Jep. Minunkin tuttavapiirissäni on pappi, ja melko rento tapaus ihmisenä ja kaikesta uudesta kiinnostunut. Kiroilu on välillä oikein hyvää stressinpurkua, keskarin heiluttelussa ehkä taas kannattaisi pohtia hiukan aikaa ja paikkaa ja soveliaisuuttakin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H