Helle. Uhka vai mahdollisuus?

 Fiilis on tämä, kuten kuvassa. Joka taidemaalari Degasin työ. Että ihan kivaa on ollut, mutta nyt ei enää jaksais.Tekis melkein mieli huitaista kuonoon näitä, jotka sanovat että "turha sitten valittaa, kun on pakkasta - 30 astetta". Miten niin turha? Valittaminen kannattaa aina. Tulee itselle ainakin parempi mieli. Oikein sellainen "puhdistunut"

Oikeasti säälittää eläimet ja nuutuneet kasvit, joita ei auta sekään, että minä pysyn sisällä talossani, jossa on viilennys. Olen silti kastellut kasveja ja jättänyt eläimille vesiastioita. Sekä jättänyt ruohonleikkuulta pörriäisillekin alueita pörräämiseen.

Olen moraalisesti närkästynyt tuttavastani, joka ollut koko kesän veneessä ja sanoo, että kesä on ihanaa ja että helteet sais jatkua. Pidän häntä moraalittomana. Hänenkin pitäisi mielestäni toivoa, että sataisi edes silloin tällöin. Salaisesti toivon, että hänen nurmikkonsa kuivuu ja että pätäkät loppuu jatkuvan merellä tapahtuvan vapaa-ajanvieton vuoksi. Myös veneen moottori voisi hajota. Toisaalta ilmasto ei varmasti muutu, vaikka näin tapahtuisikin.

Helle on sekä uhka että mahdollisuus. Mutta rajansa kaikella. Kuten pitäisi rajat olla mm talviliukkaudella ja räntäsateella. Kuka asettaa rajat?


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Out of the box

Hyvä jätkä