Hyvä jätkä


 Tohtori  Höyhen on nyt pohtinut ihmistyyppiä "hyvä jätkä", kaikkien kaveri. Tämä henkilö, joka ei riitele koskaan kenenkään kanssa ja jolla on kuitenkin aina jostain syystä oikeat mielipiteet oikealla hetkellä. Joka aina tietää varsinkin jälkeenpäin, miten asiassa kannatti toimia. Hän ei ole koskaan oikein kenenkään puolella, mutta jollain ihme myyräntyöllä kuitenkin osaa vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Ei riitele somessa, ja vaikenee, kun pitäisi ratkoa asioita. Hän on kallellaan aina sopivasti moneen suuntaan. Ottaa mielellään vastaan ne edut, jotka joku toinen on saanut ajettua läpi. Riittää että se "joku" vähän saattaa jopa ryvettyä tai tulla leimatuksi riitelijäksi, mutta pääasia on se, että hyvä jätkä pysyy puhtoisena.

Täytyy sanoa, että ei ole ihmistyyppinä henkilökohtaisesti suosikkini numero yksi. Silläkin uhalla, että rapatessa roiskuu, niin ihmisellä pitäisi olla rohkeutta mielipiteen ilmaisuun. Koska se mielipide kuitenkin yleensä on olemassa meistä jokaisella. Ei kaikki maailmassa ole kenellekään "ihan sama" tai "mitä välii" tai "ei kine" 

Tohtori Höyhenellä on melko kiihkeä temperamentti ja joskus se leimahtaa. Yleensä se leimahdus myös tuottaa tulosta, jollei nyt aivan suoranaisena asioiden muuttumisena oikeaan suuntaan, mutta ainakin on yritetty vaikuttaa. Usein syntyy myös keskustelua ja oivalluksia. Tällaisen kuumapään ja suoraviivaisen ihmisen on hyvin vaikea ymmärtää sellaista amebaa, joka välillä ilmestyy ja välillä katoaa, mutta joka jostain syystä ilmestyy paikalle aina silloin, kun palkintoja jaetaan. Jos ymmärrät, mitä tarkoitan. 

Tätä kirjaa en ole vielä lukenut. Valitsin kirjoitukseni loppuun tämän kannen osuvan nimen perustella.Kommentit

  1. Itsekin kiehahtelevana ymmärrän tasan mitä tarkoitat. Kaksi kahdesta, seurantaan;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

R.I.P Aira Samulin 1927-2023