Korona, elämä pelissä.

Koronaviruksen riehuessa osa ihmisistä on hysteerisiä, osa liioitellun positiivisia. Suurin osa meistä vähän siltä ja väliltä. Luulisi, että riittää, että on hoitanut ns. oman tonttinsa kuntoon ja noudattaa annettuja ohjeita mm. käsihygienian suhteen. Tri Höyhen on kyllä sitä mieltä, että tauti tarttuu, jos on tarttuakseen. Ihan täydellisesti on kohtalaisen vaikea eristäytyä.

Onko tämä epidemia nyt sitten lähentänyt vai loitontanut ihmisiä toisistaan? Kommunikointi sujuu kyllä puhelimien ja tietokoneiden avulla. Koskettaminen varmaankin vähentynyt. Tosin suomalaiset ovat muutenkin melko "hyviä" koskettamattomuudessa.

Perheille voi tehdä hyvääkin se, että on keksittävä yhteistä tekemistä, kun ei voi paeta töihin tai harrastuksiin. Tosin perheväkivaltatapaukset kuulemma lisääntyneet :( . Jos perheessä on väkivaltaa ja alkoholiongelmaa jo ennestään, nin tämä pakkokotoilu ei varmaankaan paranna asiaa. Toivottavasti ongelmatapaukset löydettäisiin ajoissa ja osattaisiin auttaa ripeästi, koska näissä tapauksissa kärsijänä on yleensä ne viattomimmat eli lapset.

Kieltämättä tässä on tullut mieleen se, että koko epidemia on luonnon tapa näyttää ihmiselle. että luomakunnan kruunuja ei todellakaan olla. Ja jos ollaan, niin huonosti on pidetty huolta tästä yhteisestä maapallostamme. On todellakin aika pysähtyä. Ja ihminenhän ei pysähdy ennen kuin on pakko pysähtyä. Toivottavasti tämän jälkeen alettaisiin rakentaa toisenlaista maailmaa. Maailmaa, jossa rahan valta ei enää olisikaan numero yksi.Kommentit

  1. Kauhea pandemia, mutta tosiaankin tarpeellinen pysäytys ihmiskunnalle. Mitähän kaikkea tästä vielä seuraa? Ja paisutellaanko koko asiaa vai vähätelläänkö? Aika näyttää. Kyllähän tästä joku hyötyykin, taloudellisesti. Niin ja ilmanlaatuhan on jo parantunut ainakin Kiinassa ja Pohjois-Italiassa. Joka tapauksessa kriisi tulee opettamaan meille kaikille jotain uutta. Hämmästyttävää on se, kuinka paljon asioita ja töitä kuitenkin pystytään tekemään etänä tai jättää tekemättä kun pakko on.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Out of the box

Hyvä jätkä

Helle. Uhka vai mahdollisuus?