Itseilmaisun tarve

Joskus erilaisia kirjoituksia ja blogeja lukiessa pohtii, että haluaako kirjoittaja tosiaan tuoda julki omia ajatuksiaan ja mielipiteitään ja yrittää näin muuttaa maailmaa, vaiko haluaako olla muuten vain esillä, omasta mielestään ehkä oikeassakin ja nauttia mahdollisesta huomiosta, ilman sen kummenpaa sisältöä? Välillä ehkä kaikkea edellämainituista.

 Entä jos haluaa palautetta, niin millaista palautetta haluaa? Haluaako kehuja? Haluaako kommentteja samanmielisiltä? Vai erimielisiltä? Niin että syntyy kipakkaakin ajatustenvaihtoa.
Jollain tavoin dokumentointi elämä tuntuu täydemmmältä.

On myös paljon asioita, joista on vaikea kirjoittaa. Tällaisia aiheita ovat mm. armomurha, itsemurha, murha, uskonto, viha, pedofilia jne...Tai jos on liian rajuja mielipiteitä jonkun tunnetun henkilön persoonasta. Pitäisi oppia kirjoittamaan ketään loukkaamatta, mutta onko sellainen mahdollista? Ja jos on, niin meneekö teksti silloin liian neutraaliksi ja tylsäksi?

Huumori on hyvä keino keventää vaikeita asioita, mutta sekin on taitolaji. Vanhat vitsit ovat vanhoja vitsejä. Kaikista riskeistään huolimatta itseilmaisu on tärkeää, tapahtuu se sitten kirjoittamalla, puhumalla, maalaamalla, tanssimalla tai jollain muilla keinoilla.

Itseilmaisun tuoksinassa tulee myös ärsytettyä monia. Joko olemalla tiukkapipo, äärimmäisen liberaali tms. Mutta ei liiallisessa miellyttämisessäkään ole järkeä. Ainahan joku ärsyyntyy, se kuuluu elämään.
Hyvänä ohjeena sekä itselleen että muille Tri Höyhen haluaa sanoa: Älä opeta liikaa. Jaa kokemuksia ja tunteita, ja ota niitä vastaan, mutta älä tiedä kaikkea kaikesta eli ÄLÄ OPETA :)

Kuvassa Matami Mimmi


Kommentit

  1. Bloggaaminen on haastava laji. Lukijat tykkäävät, jos bloggaaja on selkeäsi jostain jotain mieltä. Se on kyllä itsekin huomattu. Mistään kovin aroista asioista emme me ainakaan kirjoita, koska emme halua mitään paskamyrskyä aloittaa. Tietoisesti jätämme laatikon ulkopuolelle tiettyjä asioita, joista oilisi paljonkin mielipiteitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miki Liukkonen 1989-2023

Kuolleet lehdet

K-H